Zupa czekoladowa z sałatką z malin i orzechów laskowych
Zupa czekoladowa z sałatką z malin i orzechów laskowych to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 864 kalorii, 8G białka, oraz 65 g tłuszczu. Na 4,03 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz maliny, cukier, orzechy laskowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 40%, co nie jest tak doskonałe. Spróbuj Czekoladowy Orzech Laskowy Malinowy Tost, Chleb śniadaniowy z malinami, czekoladą i orzechami laskowymi, oraz Sałatka Herbed Malina-Orzech Laskowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na ganache: w małym rondlu zagotuj śmietanę, masło i cukier.
Zdjąć z ognia i wymieszać posiekaną czekoladę tak, aby całkowicie się rozpuściła. Wymieszać z likierem malinowym.
Niech ganache ostygnie do temperatury pokojowej i rezerwy.
Do sałatki: delikatnie połączyć maliny, orzechy laskowe, miętę, niewielką szczyptę soli i Likier malinowy.
W szerokiej, płytkiej misce do zupy wlać około 3 uncji ganache o temperaturze pokojowej, aby wypełnić płytki basen na dnie miski, o głębokości około 1/8 cala.
Umieść na środku ładną łyżkę sałatki malinowo-orzechowej i udekoruj małą łyżką bitej śmietany i ogolonej słodko-gorzkiej czekolady. Top z posiekanymi orzechami laskowymi, jak również.