Znane na całym świecie ciasto piernikowe Cholly

Znane na całym świecie ciasto piernikowe Cholly
Znane na całym świecie ciasto piernikowe Cholly może być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 69 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 392 kalorie, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Jeśli masz crème anglaise, zmielony cynamon, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Światowej Sławy Sałatka Jajeczna, Słynna sałatka Kim, oraz Światowej sławy Tarte Tatin.

Instrukcje

1
W 2-do 3-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 1 szklankę wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Wyjąć z ognia i wymieszać z melasą i sodą oczyszczoną. Po tym, jak mieszanina przestaje się spieniać, zamieszaj w 1/2 szklanki zimnej wody; pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej, często mieszając, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
MelasaMelasa
WodaWoda
3
W małej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, imbir, sól i goździki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
CynamonCynamon
GoździkiGoździki
ImbirImbir
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
W dużej misce, z mikserem elektrycznym na dużej prędkości, beat masło i brązowy cukier, aż dobrze wymieszane. Ubić w jajkach do wymieszania. Zmniejsz prędkość do średniej-niskiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MasłoMasło
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodać mieszankę mąki i melasy na przemian, aż do włączenia, a następnie ubić na dużej prędkości, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
MelasaMelasa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
6
Wlać do maślanej i mąki 9-calowej kwadratowej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 325, aż wykałaczka włożona w środek najgrubszej części wyjdzie czysta, 45 do 50 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
8
Ostudzić w patelni na stojaku co najmniej 1 1/4 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Wlać około 1/4 szklanki crme anglaise na każdym talerzu.
10
Ciasto pokroić na kawałki (Patrz uwagi) i umieścić je w sosie na talerzach. W razie potrzeby, lekko przesiać kakao i / lub cukier puder na każdym talerzu i udekorować gałązką mięty. Oferta Pozostałe crme anglaise dodać do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
SOSSOS
MiętaMięta
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia4
Magazyn