Zjedz za 8 dolców: kanapki z brzuchem wieprzowym, po chińsku

Zjedz za 8 dolców: kanapki z brzuchem wieprzowym, po chińsku
Jedz za osiem dolców: kanapki z brzuchem wieprzowym, w stylu chińskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Na 3,44 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 1963 kalorie, 31g białka, oraz 194g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 40 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, olej roślinny o neutralnym smaku, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Smażone brokuły Chińskie z chrupiącym brzuchem wieprzowym (Khana Mu Krop), Chiński pięć przypraw duszony brzuch wieprzowy z korzeniem lotosu i gotowaną na parze Yucca, oraz Duszony Brzuch Wieprzowy W Stylu Tajskim dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym holenderskim piecu lub woku rozgrzać olej i cukier na średnim ogniu, wirując naczynie, aż cukier upłynni się i zmieni ciepły bursztynowy kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Umieść plastry brzucha wieprzowego w woku i zapiecz ze wszystkich stron, około 1 minuty na stronę, używając szczypiec do obracania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry Brzucha WieprzowegoPlastry Brzucha Wieprzowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Wlać do naczynia wystarczającą ilość zimnej wody, aby przykryć wieprzowinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
4
Dodaj sos sojowy, przyprawy, imbir, czosnek i sól. Doprowadzić do wrzenia i odtłuścić wszelkie szumowiny, które unosi się na powierzchnię. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 3-4 godziny, aż wieprzowina będzie bardzo delikatna, a tłuszcz łatwo przeniknie łyżką. Jeśli poziom wody spadnie podczas gotowania, uzupełnij tak, aby wieprzowina pozostała zanurzona.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Usunąć brzuch wieprzowy i odstawić na bok. Odcedzić ciała stałe z płynu do duszenia i zwrócić ciecz do patelni. Na dużym ogniu zmniejsz, aż lekko zgrubi i połysk. W razie potrzeby dostosuj przyprawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzuch WieprzowyBrzuch Wieprzowy
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Pokroić wieprzowinę w plastry o grubości 1/3 cala. Lekko posmarować zredukowanym sosem duszonym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
7
Kapusta Zielona Smażona
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona KapustaZielona Kapusta
8
- zapełni 6 dużych lub 12-15 mini kanapek -
9
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Dodać kapustę i podsmażyć, aż chrupiące-miękkie, o 8 protokół. W ostatniej chwili gotowania dodaj cukier i olej sezamowy i wymieszaj, aby pokryć. Dobrze doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
11
Chili Aïoli
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
12
Musztardę, sok z cytryny i żółtko ubić w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
13
Dodawać olej do mieszaniny żółtka kilka kropli na raz, stale ubijając, aż cały olej zostanie włączony i mieszanina zostanie emulgowana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
14
Ubij czosnek i sos chili lub pieprz cayenne do smaku. Doprawić solą. Jeśli aïoli jest zbyt gęsty, ubij 1 lub 2 krople wody; powinien być kremowy, ale o wiele luźniejszy w konsystencji niż majonez kupiony w sklepie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
15
Do Montażu
16
Służyć kanapki wstępnie zmontowane, lub niech każda osoba budować własne.
17
Opcjonalne dodatki: wszelkiego rodzaju Azjatyckie marynaty, takie jak zerwana rzodkiewka lub kimchi; grubo posiekana kolendra.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
KimchiKimchi
Sałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe KawałkiSałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
18
Na metalowym stojaku do gotowania na parze lub bambusowym parowcu ustawionym nad gotującą się wodą, paruj chińskie bułki przez 10-15 minut, aż będą miękkie i puszyste. Plaster otwarty, pozostawiając zawias.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
19
Każdą bułkę posmarować chili aïoli; nadziewać kapustą, brzuchem wieprzowym i dodatkowymi przyprawami, jeśli używasz; skropić zredukowanym sosem duszonym. Zamknij bułkę i delikatnie zgniataj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzuch WieprzowyBrzuch Wieprzowy
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia45
Magazyn