Ziti z warzywami
Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na śródziemnomorskie jedzenie. Spróbuj zrobić Ziti z warzywami w domu. Za 82 centy za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis pozwala na przygotowanie 8 porcji, każda zawiera 292 kalorie , 9 g białka i 9 g tłuszczu . Jest on dostarczany przez Taste of Home. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jeśli masz pod ręką brokuły, skrobię kukurydzianą, sól i kilka innych składników, możesz go zrobić. Tylko kilka osób naprawdę polubiło ten przystawkę. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 25 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 36% . Ta ocena nie jest tak imponująca. Podobne przepisy to Baked Ziti , Baked Ziti Casserole i Baked Ziti Or Rigatoni .
Instrukcje
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie w rondlu zagotuj 1 cal wody; umieść warzywa w koszyku do gotowania na parze nad wodą. Przykryj i gotuj na parze przez 5-7 minut lub do miękkości.
W rondlu lub dużym rondlu wymieszaj oliwę, masło, bazylię, majeranek, tymianek i sól. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu przez 1 minutę.
Połącz skrobię kukurydzianą, bulion i wino lub dodatkowy bulion, aż do uzyskania gładkiej konsystencji; wlej do patelni. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Dodaj makaron i warzywa do sosu; wymieszaj.