Ziti z kiełbasą, cebulą i koprem włoskim
Ziti z kiełbasą, cebulą i koprem włoskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 481 kalorii, 18g białka, oraz 22g tłuszczu. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka pieprzu, woda, cebula kliny, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 55%. Spróbuj Włoska kiełbasa i kanapka w stylu Fontiny z cebulą, papryką, koprem włoskim i suszonymi pomidorami-kaparowym smakiem, Pikantna patelnia Ziti z papryką i cebulą, oraz Ziti z kiełbasą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przycinanie kopru włoskiego, rezerwowanie liści i żarówki.
Cebulkę kopru włoskiego przeciąć na pół wzdłuż; każdą cebulkę przeciąć na pół wzdłuż na plastry o grubości 1/4 cala.
Pokrój plastry żarówki na kawałki o długości 2 cali. Koper posiekać liście do środka 1/3 szklanki.
Przynieś 6 litrów wody i 2 łyżeczki soli do wrzenia w dużym garnku. Wymieszać z makaronem; częściowo przykryć i powrócić do wrzenia, często mieszając. Gotować 8 minut lub aż makaron jest prawie al dente, mieszając od czasu do czasu.
Odcedzić makaron w durszlaku nad miską, rezerwując 2 szklanki wody do gotowania.
Podczas gdy makaron gotuje, rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Usunąć kiełbasę z osłonek.
Dodaj kiełbasę do holenderskiego piekarnika; gotować 2 minut lub aż lekko rumiane, mieszając do kruszonki. Popchnij kiełbasę na jedną stronę patelni.
Dodaj cebulę do otwartej przestrzeni na patelni; gotować 1 minutę lub aż cebula zacznie mięknąć. Cebulę wymieszać z kiełbasą. Mieszankę cebuli przesunąć na jedną stronę patelni.
Dodaj żarówkę kopru włoskiego do otwartej przestrzeni na patelni; gotuj 1 minutę lub do momentu, gdy koper włoski zacznie mięknąć. Koper włoski wymieszać z mieszanką cebuli. Wymieszać z pieprzem i 1/4 łyżeczki soli; gotować 1 minutę. Przenieś mieszankę kiełbasy i kopru włoskiego na zewnętrzne krawędzie patelni, pozostawiając otwartą przestrzeń w środku.
Dodaj 1/4 szklanki pasty pomidorowej do otwartej przestrzeni na patelni; gotować 1 minutę, stale mieszając. Pastę pomidorową wymieszać z mieszaniną kopru włoskiego.
Dodaj zastrzeżone 2 szklanki wody do gotowania na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 6 minut lub aż koper jest miękki.
Dodać koper włoski i makaron; gotować 2 minuty lub aż makaron jest al dente, podrzucając do połączenia.
Zdjąć z ognia; wymieszać z serem.