Zioła Prowansalskie-Marynowany Kurczak Pieczony

Zioła prowansalskie-marynowany Pieczony kurczak jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 558 kalorii, 43g białka, oraz 41 g tłuszczu. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz tymianek, sól, oliwę z oliwek extravirgin i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać extravirgin oliwy z oliwek można śledzić to danie główne z Meyer cytrynowy tort Polenta z zimowym kompotem owocowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowane do perfekcji! Ziele Marynowane Tri-Tip Pieczeń Wołowa, Kurczak Pieczony Po Prowansalsku, oraz Pieczony Kurczak Prowansalski.
Instrukcje
Usunąć i wyrzucić podroby i szyje z kurcząt. Kurczaki opłukać zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu.
Kury umieścić na powierzchni cięcia. Podziel kurczaki na pół wzdłuż. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Połącz rozmaryn i pozostałe składniki z wyjątkiem sprayu do gotowania. Mieszankę wcierać pod rozluźnioną skórę oraz na piersi i podudzia.
Włożyć połówki kurczaka do dużych plastikowych torebek; zapiekać i marynować w lodówce 4 godziny lub do 2 dni.
Usuń połówki kurczaka z torebek.
Połówki kurczaka, skórki do góry, umieścić na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w 500 przez 30 minut lub do momentu włożenia termometru w mięsistą część uda 17
Wyjąć połówki kurczaka z patelni; przykryć i odstawić 15 minut. Wyrzucić skórę.