Ziołowo marynowane duszone golonki jagnięce to danie główne, które serwuje 4. Na 3,54 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 427 kalorii. 104 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Mieszanka młodych ziemniaków o czerwonej skórce, mąka uniwersalna, marchew i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej około 45 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Duszone Golonki Jagnięce, Duszone Golonki Jagnięce, oraz Duszone Golonki Jagnięce.
Instrukcje
1
Marynować jagnięcinę w ziołach: wymieszać w małej misce mielony kminek, kolendrę, tymianek, rozmaryn, curry i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Kminek Mielony
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Groch łuskany, Opcjonalnie
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Wymieszać w 1/4 szklanki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
3
Umieścić jagnięce golenie w dużej torbie zamrażarki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina Jagnięca
4
Dodaj olej przyprawowy do torby. Rozetrzyj olej przyprawowy po całym trzonku. Wycisnąć powietrze z worka i zamknąć worek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
5
Umieść w naczyniu, aby złapać wyciek.
6
Marynować 4 godziny lub przez noc.
7
Brązowe trzonki ze wszystkich stron: Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
8
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w ciężkim dużym garnku żaroodpornym na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
9
Wyjąć jagnięce golenie z worka marynaty i umieścić na rozgrzanej patelni. Wyrzucić pozostałą marynatę. Gotować trzciny jagnięce aż zbrązowieje ze wszystkich stron, obracając od czasu do czasu, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina Jagnięca
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
1
Dodać bulion i czosnek; doprowadzić do wrzenia, przykryć i przenieść do piekarnika. Gotować 1 godzinę; wyjąć z piekarnika i obrócić jagnięce golonki. Przykryć i kontynuować gotowanie, aż jagnięcina będzie miękka, o 45 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2
Usuń trzciny jagnięce na talerzu: gdy trzciny jagnięce gotowane, dopóki nie rozpadną się oferty usunąć je do talerza i namiotu z folią, aby utrzymać ciepło. Gdy ostygnie, usuń mięso z kości i pokrój na kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina Jagnięca
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
3
Gotuj warzywa w duszonym płynie: Przynieś płyn do garnka, aby gotować na średnim ogniu.
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
7
Wyjąć warzywa z patelni, odtłuścić tłuszcz z płynu do duszenia: łyżką szczelinową przełożyć warzywa na talerz z jagnięciną. Łyżka off tłuszczu z duszenia cieczy, zastrzegając 1 łyżkę stołową.
Jagnięce golonki świetnie komponują się z Cabernet Sauvignon, Malbec i Shiraz. Czerwone wino z czerwonym mięsem jest dość standardowe, ale te odważne czerwone z gładszymi taninami uzupełniają delikatny smak jagnięcy. Inapawine Cabernet Sauvignon z 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 75 dolarów za butelkę.