Zimowe lody z klonem, cynamonem i żurawiną to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 2 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 95 g tłuszczu, oraz w sumie 1863 kalorie. Na 9,03 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Ten przepis od SippitySup ma 248 fanów. Jeśli masz brązowy cukier, miód, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Lody klonowe z cynamonowo-orzechowymi Pralinkami i żurawiną, Ciasto Z Lodami Cynamonowymi, oraz Lody Cynamonowe: Bogate Włoskie Lody dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść żurawinę w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Rozgrzej sok żurawinowy na małej patelni z sosem, aż bąbelki zaczną tworzyć się wokół krawędzi patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojedyncze Biszkopty Wypełnione Kremem, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2
W małej misce wymieszać pekany, brązowy cukier, miód, masło, cynamon i 1/8 łyżeczki soli. Wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
16 Miniaturowych Wafli Waniliowych
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Rozłóż orzechy w jednej warstwie na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Przesuwaj je kilka razy podczas procesu chłodzenia, aby nie przyklejały się do siebie w jak największym stopniu. Po ugotowaniu połamać duże grudki palcami. Odstawić z jak najmniej orzechów dotykając, jak to możliwe.Zrób lody: do połowy napełnij dużą miskę lodem i wodą; odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Wymieszać 2 uncje mleka ze skrobi kukurydzianej w małej misce. Mieszaj, aż do całkowitego i płynnego włączenia; Ustaw aside.In oddzielna średnia miska ubić mascarpone i pozostały ¼ łyżeczki soli razem, aż dobrze włączone; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Mascarpone
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Śmietanę wymieszać z syropem kukurydzianym do wylewanej miarki; odstawić.Doprowadzić syrop klonowy do wrzenia w dużym rondlu ustawionym na średnim ogniu. Gdy zacznie się gotować, obniżyć ogień do średniego i gotować przez około 8 minut. Zmniejszy się o około połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
9
Wyjąć z ognia i stale mieszając, powoli wlać mieszankę śmietany i syropu kukurydzianego, a następnie dodać pozostałe mleko.Doprowadzić do wrzenia toczenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
10
Usunąć z ognia i stopniowo mieszać w mieszaninie skrobi kukurydzianej. Wróć do ognia i pozwól mu wrócić do wrzenia, ubijając cały czas.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
11
Wyjąć z ognia i ostudzić około 2 minut, a następnie stopniowo ubijać gorącą mieszaninę mleka do średniej miski z mascarpone mieszaniny sera. Ubijaj, aż będzie bardzo gładka. Pozostawić do ostygnięcia około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mascarpone
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
12
Wlać mieszaninę do 1-galonowej torby zamrażarki Ziplock. Zamknij torbę i zanurz ją w misce z lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1
Schłodzoną mieszaninę wlać przez sito o drobnej siatce bezpośrednio do miski Maszyny do lodów. Poprawia to teksturę lodów. Postępuj zgodnie z kierunkiem produkcji na maszynie, aż lody będą gładkie, gęste i kremowe. To powinno być ciągnięcie z boków tylko trochę jak to churches.Zapakuj lody do pojemnika 1-quart storage, składając Pecan pralinki i żurawiny w przerywany jak idziesz. Uszczelnienie szczelną pokrywą. Zamrozić lody do bardzo twardego, co najmniej 4 godziny.Jak to: jak Ładowanie...
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)