Zimowa Zupa Melonowa
Zimowa zupa z melona może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Jedna porcja zawiera 214 kalorii, 16G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz kurczaka, woda, przegrzebki, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Zimowa Zupa Melonowa, Zimowa Zupa Melonowa, oraz Zimowa Zupa Melonowa.
Instrukcje
Kurczaka opłukać wewnątrz i na zewnątrz, a następnie nadziewać cebulkami, szynką i imbirem. Doprowadzić wodę z kurczakiem i solą do wrzenia w głębokim garnku 7-do 8-quart stockpot lub garnek do makaronu, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, skimming off piany od czasu do czasu, 3 godziny. 3
Wyjąć i wyrzucić kurczaka, a następnie przelać bulion przez sito o drobnych oczkach do dużej miski.
Odstawić 5 minut. Zrzuć tłuszcz. (Będziesz miał około 10 do 12 filiżanek bulionu i potrzebujesz tylko 9 filiżanek do tej zupy; reszta rezerwy dla krewetek z czarnej fasoli z chińskim brokułem lub do innego użytku.)
Doprowadzić 2 szklanki bulionu do wrzenia w 1-kwartowym ciężkim rondlu, następnie dodać suszone przegrzebki i usunąć z ognia. Moczyć, przykryte, 15 minut.
Powrót przegrzebek mieszaniny na małym ogniu i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż przegrzebki są miękkie i blade, o 15 protokół.
Wyjąć z ognia i schłodzić w płynie do gotowania.
Przełożyć przegrzebki łyżką szczelinową do miski, rezerwując płyn do gotowania. Shred przegrzebki do "nici" z widelcem lub palców, odrzucając trudne więzadła z boku każdego przegrzebka, jeśli dołączone. Przynieś Pozostałe 7 filiżanek bulionu na wolnym ogniu w oczyszczonym garnku 7 - do 8-quart z przegrzebkami i zarezerwowanym płynem do gotowania.
Odciąć i wyrzucić skórkę z zimowego melona.
Usuń i wyrzuć nasiona, a następnie pokrój melon w kostkę o średnicy 1/3 cala (około 5 filiżanek).
Dodaj do bulionu i delikatnie dusić, odkryte, aż melon jest przezroczysty, 20 do 30 protokół. 3Stir w szynce, imbir, szalotki i sól do smaku tuż przed podaniem.
* Bulion można zrobić 5 dni wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć.
Przed użyciem usuń zestalony tłuszcz.* Zupa, bez ostatecznego dodatku szynki, imbiru i szalotki, może być wykonana 3 dni wcześniej i całkowicie schłodzona, odsłonięta, a następnie schłodzona, przykryta.