Ziemniaki Zapiekane
Zapiekane ziemniaki mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji przystawek. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 586 kalorii, 12g białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka czosnku, śmietana, kilka ruszt gałka muszkatołowa, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 58%. Spróbuj Ziemniaki Zapiekane Au, Ziemniaki Au Gratin, oraz Ziemniaki I Szynka Au Gratin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Pocierać dno 8-calowy non-stick saute patelni z ząbkiem czosnku.
Wlać 1/2 szklanki śmietany w patelni saute i umieścić na dużym ogniu. Doprawić śmietanę odrobiną gałki muszkatołowej, solą i pieprzem. Pokroić ziemniaki w 1/4 cala grube koła. Podczas krojenia dodaj je do kremu grzewczego w równych warstwach. Gdy wszystkie ziemniaki zostaną dodane do śmietany bulgoczącej, posyp ziemniaki startym parmezanem, a następnie wylej pozostałą śmietanę na wierzch.
Wstawić do piekarnika i piec przez 20 minut. Po upieczeniu i wszystkie brązowe na wierzchu, wyjąć z piekarnika i odstawić na 2 do 3 minut.
Pokroić w 4 kawałki w kształcie pie i służyć 2 kliny na osobę.