Ziemniaki Zapiekane
Zapiekane ziemniaki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 433 kalorie, 14g białka, oraz 22g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pieprz, sól koszerna, ziemniaki russet, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ziemniaki Zapiekane, Ziemniaki Zapiekane, oraz Ziemniaki Zapiekane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak w górnej trzeciej. Płaszcz 13-by-9-calowe naczynie do pieczenia z masłem; odstawić.
Do dużego, szerokiego garnka lub piekarnika włożyć pół na pół, czosnek, sól, pieprz i tymianek. Obrać i pokroić ziemniaki w plasterki o grubości 1/8 cala i dodać je do garnka. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu na średnim ogniu, delikatnie składając ziemniaki w sosie od czasu do czasu (pomaga to ziemniaki podgrzewać równomiernie), w sumie około 20 minut.Za pomocą łyżki z rowkiem przełóż połowę ziemniaków do przygotowanego naczynia do pieczenia i ułóż je w równej warstwie. Równomiernie posypać połową sera.
Przenieś pozostałe ziemniaki do naczynia, układając je w równą warstwę.
Na ziemniaki wlać pół na pół mieszankę z garnka.
Posypać pozostałą połową sera i roztrzepać kawałki masła na wierzchu.
Piec odkryte, aż ziemniaki są bardzo miękkie, a wierzch zapiekanki jest ciemno złoty brąz i bulgotanie, około 1 godziny (przykryć naczynie folią, jeśli wierzch zaczyna się zbyt brązowy).
Wyjąć do stojaka z drutu i odstawić na 10 minut przed podaniem.