Ziemniaki z sosem serowym Crucolo
Ziemniaki z drobinką i sosem serowym Crucolo to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 307 kalorii. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sera Asiago fresco, sól, ziemniaki z żółtego mięsa, takie jak yukon gold i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczone słodkie ziemniaki z plamką i Chimichurri, Sałatka z figami, plamkami i rukolą z sosem z koziego sera, oraz Ziemniaki z pikantnym sosem serowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przykryj ziemniaki zimną wodą o 1 cal w garnku 4-5-ćwiartkowym i dodaj sól, a następnie zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, częściowo przykryte, aż ziemniaki będą miękkie po przekłuciu ostrym nożem, 15 do 20 minut.
W międzyczasie gotuj mleko i ser w 2-litrowym ciężkim rondlu na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu trzepaczką lub drewnianą łyżką, aż ser się roztopi i sos będzie gładki (nie gotować), od 8 do 10 minut.
Wyjąć z ognia i wymieszać w plamce.
Ziemniaki odsączyć w durszlaku i przeciąć na pół.