Ziemniaki z cebulą, oliwkami i pomidorami
Ziemniaki z cebulą, oliwkami i pomidorami wymagają z grubsza 25 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 301 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis służy 4 i koszty 98 centów za porcję. 7 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz liście tymianku, ziemniaki, sól i mielony pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Ziemniaki z cebulą, oliwkami i pomidorami, Czerwony Lucjan z pomidorami, oliwkami i cebulą, oraz Makaron z karmelizowaną cebulą, pomidorami, pietruszką i oliwkami.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść ziemniaki w średnim lub dużym rondlu i zalej wystarczającą ilością wody, aby pokryć o około 2 cale. Ustawić patelnię na dużym ogniu i doprowadzić wodę do wrzenia. Gotować 8 minut, aż ziemniaki będą przetargu widłowego.
Odcedzić i przenieść ziemniaki do dużej miski. Gdy ziemniaki są jeszcze ciepłe, dodać oliwki, pomidory, cebula, oliwa z oliwek, ocet, i tymianek i wrzucić do połączenia. Doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem.