Ziemniaki w sosie
Gravy Potatoes to sos dla 4 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy ma 618 kalorii , 34 g białka i 34 g tłuszczu na porcję. Za 1,79 USD za porcję przepis ten pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i sycący. Ten przepis z Allrecipes wymaga cebuli, sera cheddar, czosnku w proszku oraz soli i pieprzu. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 62% danie to jest dobre. Podobne przepisy obejmują Baked Stuffed Potatoes (Tandoori Potatoes) , Beef Steak With Vegetable Gravy i Breakfast Biscuits and Gravy .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 230 stopni Celsjusza (450 stopni Fahrenheita).
Umieść ziemniaki bezpośrednio na ruszcie piekarnika i piecz przez 1 godzinę w nagrzanym piekarniku lub do momentu, aż będą miękkie.
Podczas pieczenia ziemniaków, włóż mieloną wołowinę i cebulę do dużej patelni i smaż na średnio-wysokim ogniu, aż się równomiernie zrumienią.
Odcedź tłuszcz, a następnie dodaj zupę i proszek czosnkowy. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Podgrzewaj, aż mieszanina zacznie bulgotać, następnie odstaw ją na bok i poczekaj, aż ziemniaki się ugotują.
Gdy ziemniaki będą gotowe, zmniejsz temperaturę piekarnika do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Umieść ziemniaki w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9x13 cali i przekrój je wzdłuż na pół. Rozdziel środki ziemniaków widelcem, a następnie wlej na wierzch mieszankę mielonej wołowiny.
Piec przez 10–15 minut w nagrzanym piekarniku, aż ser się rozpuści.