Ziemniaki pachnące rozmarynem z karmelizowaną cebulą i Gruyère
Ziemniaki pachnące rozmarynem z karmelizowaną cebulą i Gruyère jest bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 333 kalorie, 11g białka, oraz 7G tłuszczu. Działa dobrze jako przystawka przyjazna dla budżetu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ząbków czosnku, rozmaryn, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Epic Crispy Quinoa hamburgery z frytkami ze słodkich ziemniaków, piwo karmelizowana cebula + Gruyere, Zapiekane ziemniaki z karmelizowaną cebulą i Gruyere, oraz Gruyere makaron z serem z karmelizowaną cebulą.
Instrukcje
Ziemniaki przebić widelcem i piec w temperaturze 375 przez 1 godzinę lub do miękkości. Lekko schłodzić ziemniaki.
Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek; gotować 20 minut lub aż rumiane. Wymieszaj posiekany świeży rozmaryn i czarny pieprz.
Ziemniaki podzielić wzdłuż, kroić na drugą stronę, ale nie przez drugą stronę. Łyżka około 1/3 szklanki mieszanki cebuli do każdego ziemniaka.
Każdą porcję posypać 2 łyżkami posiekanego sera Gruyre. Broil 3 minut lub aż ser jest lekko rumiane.