Ziemniaki Kremówki
Ziemniaki kremówki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 176 kalorii, 2G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Wiele osób robiło ten przepis, a 887 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz tymianek, bulion z kurczaka, olej roślinny o wysokiej odporności na ciepło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ziemniaki Kremówki, Ziemniaki kremówki, oraz Ziemniaki herby fondant dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Odciąć końce ziemniaków russet, stanąć ziemniaki na końcu i obrać ziemniaki od góry do dołu z ostrym nożem, aby każdy ziemniak w jednolity cylinder.
Wytnij każdy cylinder na pół w poprzek, aby zrobić 6 cylindrów ziemniaczanych o długości około 2 cali.
Umieść ziemniaki w misce z zimną wodą na około 5 minut, aby usunąć skrobię z zewnątrz; osusz papierowymi ręcznikami.
Umieść ciężką patelnię odporną na piekarnik (taką jak Patelnia żeliwna) na dużym ogniu.
Wlać olej roślinny; rozgrzać olej, aż lekko się połyska.
Umieść cylindry ziemniaczane z najlepiej wyglądającymi końcami w gorącym oleju, obniż temperaturę do średniej wysokości i smaż ziemniaki na patelni, aż będą dobrze rumiane, 5 do 6 minut. Doprawić solą i czarnym pieprzem.
Obróć ziemniaki na przeciwległe końce. Podczas gotowania użyj ręcznika papierowego trzymanego szczypcami, aby ostrożnie wytrzeć olej z patelni.
Dodaj masło i gałązki tymianku na patelni.
Podnieś gałązkę tymianku szczypcami i użyj jej do pomalowania masła na wierzchu ziemniaków. Gotuj, aż masło się spieni i piana zmieni kolor z białego na jasnobrązowy. Doprawić solą i pieprzem.
Wlać wywar z kurczaka na patelnię.
Przenieść patelnię do nagrzanego piekarnika i gotować, aż ziemniaki będą miękkie i kremowe wewnątrz, o 30 protokół. Jeśli ziemniaki nie są miękkie, dodać 1/4 Puchar więcej zapasów i niech gotować 10 więcej minut.
Umieść ziemniaki na półmisku i łyżkę masła pachnącego tymiankiem pozostającego na patelni nad ziemniakami.
Dekoruj gałązkami tymianku.
Ostudzić około 5 minut przed podaniem.