Ziemniaki Jalapeno
Ziemniaki Jalapeno to Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 228 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka mąki, czosnek w proszku, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w mniej więcej 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest dobre. Spróbuj Jalapeno Cheddar Puree Ziemniaczane, Ziemniaki Faszerowane Boczkiem Jalapeno, oraz Tłuczone Ziemniaki Z Serem Jalapeño dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj 2-kwartową zapiekankę.
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia; gotować ziemniaki we wrzącej wodzie, aż tylko miękkie, 15 do 18 protokół.
Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia w dotyku przed obieraniem i krojeniem cienkie.
Umieść pokrojone ziemniaki w dużej misce.
Wlać mleko do rondla na średnim ogniu; stopniowo ubijać mąkę, sól, pieprz i czosnek w proszku do rozgrzanego mleka, aż będzie gładki. Kontynuuj podgrzewanie i mieszanie, aż ciecz się zagotuje i zgęstnieje.
Dodać ser Cheddar i papryki jalapeno; gotować i mieszać, aż ser jest całkowicie stopiony.
Polać ziemniaki sosem. Roztrzepać pimentos na mieszaninie; wlać do przygotowanego naczynia.
Piec, aż ziemniaki są całkowicie miękkie, o 30 protokół.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Poema Cavan Extra Dry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Poema Cava Extra Dry]()
Poema Cava Extra Dry
Pokazuje ostre aromaty zielonych jabłek, kredy i wiosennych kwiatów oraz świeże, pikantne smaki owocowe w ustach ze śladem słodyczy, która jest dobrze zrównoważona przez kwasowość.Świetne aperitif, to wino pasuje również do przystawek i pikantnych tart.