Ziemniaczano-Karmelizowane Bułeczki Cebulowe
Bułki ziemniaczano-karmelizowane cebulowe mogą być tylko chlebem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 162 kalorie, 5G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, sól, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Tarta z ziemniakami i karmelizowaną cebulą, Szparagi ziemniaczane i karmelizowana cebula, oraz Karmelizowana tarta z cebulą i słodkimi ziemniakami.
Instrukcje
Wymieszać razem 2 szklanki ciepłej wody i drożdży w dużej misce do mieszania wytrzymałego miksera elektrycznego stojaka do rozpuszczenia.
Dodać ziemniaki, cukier i masło do mieszaniny drożdży; ubić na średniej prędkości, za pomocą mocowania haka ciasta, aż do wymieszania.
Dodaj 7 szklanki mąki i soli; beat z niską prędkością 2 protokół.
Dodaj karmelizowaną cebulę i ubijaj na średniej prędkości 5 minut. (Ciasto będzie bardzo lepkie.)
Posypać ciasto pozostałą 1 łyżką mąki i wyjąć z miski.
Uformuj kulkę i umieść w lekko nasmarowanej misce, obracając się w górę smaru. Wyłącz piekarnik. Przykryć miskę plastikową folią i odstawić do piekarnika 30 minut lub do podwojenia luzem.
Wyjąć i wyrzucić folię. Ciasto rozwałkować i wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Podzielić na 21 porcji.
Uformuj każdą porcję w kulkę z mąką rąk.
Umieść nie więcej niż 8 kulek na każdej blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Przykryć folią i odstawić ponownie w ciepłe miejsce, wolne od przeciągów, przez 15 do 20 minut lub do podwojenia luzem.
Posmarować jajkiem i w razie potrzeby posypać makiem.
Piec bułki w 350 przez 15 do 18 minut lub do złotego koloru.
Wyjąć z patelni i schłodzić na stojakach z drutu.