Ziemniaczane Cukierki taty
Ziemniaczane Cukierki taty to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 187 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 24. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 50 minut. 21 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz cukierników ' cukier, masło orzechowe, ziemniaki, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 24%. Spróbuj Miętowe Cukierki Ziemniaczane, Irish Potato Candy, oraz Maine Potato Candy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki umieścić w garnku i przykryć osoloną wodą; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż bardzo miękkie, o 30 protokół.
Przenieść ziemniaki do dużej miski i zacieru, aż będzie gładka. Wymieszaj ekstrakt waniliowy z puree ziemniaczanym.
Stopniowo mieszaj cukier cukierniczy w puree ziemniaczane, aż konsystencja będzie podobna do ciasta ciasteczkowego; dodaj więcej cukru cukierniczego, jeśli cukierek jest zbyt ciekły.
Posyp duży kawałek woskowanego papieru cukrem cukierniczym i rozwałkuj cukierki ziemniaczane na prostokąt o grubości 1/4 cala.
Rozłóż masło orzechowe na cukierki.
Rolki cukierki i masło orzechowe w ciasną spiralę; zawiń cukierki dziennika w papier woskowany. Przechowywać w lodówce do firmy, o 1 godzinę.
Pokroić w plastry, aby służyć.