Zielone Gnocchi z Asiago: gnocchi con Caduta Del Formaggio
Zielone Gnocchi z Asiago: gnocchi con Caduta Del Formaggio to śródziemnomorska hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 288 kalorii, 12g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten wegetariański przepis lacto ovo serwuje 8 i kosztuje 1,83 zł za porcję. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką ziemniaki, masło, szpinak i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 71%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ragu jagnięce z Gnocchi ziemniaczanymi: Pasticcio di Agnello con Gnocchi di Patate, Kalafiorowe Gnocchi w sosie Grzybowo-szpinakowym Asiago, oraz Gnocchi di Patate con Ragù di Agnello.
Instrukcje
Zagotuj 6 litrów wody i dodaj 2 łyżki soli.
Na 12-14-calowej patelni do smażenia zetrzyj Gorgonzolę i masło, aż będą gładkie.
Dodaj grappę i gotuj na wolnym ogniu 4 minuty.
Umieść gnocchi w wodzie i gotuj na małym ogniu, aż wypłyną.
Dobrze odcedź i wrzuć na patelnię. Wrzuć gnocchi na średnim ogniu, dodaj Asiago i szczypiorek.
Wlać do rozgrzanej miski i podawać.
Ustaw małą kąpiel lodową.
W garnku z pokrywką ugotuj szpinak na średnim ogniu, pozwalając mu parować z płynu wciąż obecnego na liściach, około 1 minuty. W międzyczasie weź ciepłe gotowane ziemniaki, obierz je i przeprowadź przez młyn spożywczy na najmniejszym ustawieniu.
Usuń ugotowany szpinak i wstrząs w kąpieli lodowej.
Dobrze odcedź i zawiń w czysty ręcznik i przekręć do całkowicie suchych liści. Posiekaj bardzo drobno nożem i dodaj do ziemniaków.
Dodaj mąkę. Zrób dołek na środku, dodaj jajko i sól i ugniataj, aby uformować ciasto.
Zagotuj 6 litrów wody i zachowaj początkową kąpiel lodową.
Rozwałkuj ciasto na 1-calowe liny i pokrój na 1-calowe kawałki. Zdejmij zęby widelca, aby uzyskać klasyczny kształt i wrzuć 10 do 15 na raz do wrzącej wody. Kiedy pływają, wszystkie razem, usuń do kąpieli lodowej. Powtarzaj, aż wszystko się skończy.
Wyjmij z kąpieli lodowej i odcedź. Ubierz się w olej i trzymaj przykryty w misce w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti w menu? Spróbuj połączyć z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Veuve Clicquot Rich z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 64 dolarów za butelkę.
Veuve Clicquot Rich
Z Veuve Clicquot RICH, owoc jest wzmocniony do ekscytującego nowego poziomu. Podpis Pinot Noir z Veuve Clicquot otrzymuje nową wszechstronność z wyższą dawką, podczas gdy większa obecność Meunier podkreśla świeże, owocowe i smakosze nuty. Na podniebieniu znajdują się nuty cytrusowe i kwiatowe, które są zrównoważone dynamiczną świeżością i kremowym wykończeniem wspólnym dla wszystkich wyrazów Veuve Clicquot.Mieszanka: 45% Pinot Noir, 15% Chardonnay, 40% Meunier