Zielona sałatka z jabłkami i prażonymi orzechami włoskimi
Zielona sałatka z jabłkami i prażonymi orzechami włoskimi to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 164 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.18 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka soli i pieprzu, ocet winny, warzywa sałatkowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 18 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z kurczakiem z zieloną fasolką i prażonymi orzechami włoskimi, Ciepła sałatka z zielonej fasoli z prażonymi orzechami włoskimi, oraz Sałatka z czerwonej kapusty z zielonym jabłkiem, konfiturami z borówki i prażonymi orzechami włoskimi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozłóż kawałki orzecha włoskiego na obramowanej blasze do pieczenia.
Piec orzechy włoskie przez 5 do 8 minut, mieszając co 2 minuty, aż tylko tosty.
Wlać do miski do ostygnięcia.
Jabłka umieścić w misce i wymieszać z 1 łyżką. ocet. W małej misce wymieszać pozostały ocet, musztardę, szalotkę i cukier; doprawić solą i pieprzem.
Stale ubijając, skropić oliwą z oliwek i kontynuować ubijanie aż do gładkiego wymieszania.
W dużej misce umieścić warzywa sałatkowe, jabłka i orzechy włoskie. Wymieszać z sosem tuż przed podaniem.