Zielona herbata gotowany łosoś z sosem imbirowo-limonkowym

Zielona herbata gotowany łosoś z sosem imbirowo-limonkowym to danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 34g białka, 11g tłuszczu i w sumie 359 kalorii. Za $5.57 za porcję, ten przepis okładki 27% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 4 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Ten przepis z Foodnetwork wymaga pieprzu, imbiru, filetów z łososia i limonek. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 83%. Ten wynik jest znakomity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Gotowane gruszki z sosem śmietanowym z zielonej herbaty, Makaron z zielonej herbaty z wędzonym łososiem i marynowanym dressingiem imbirowym, oraz Miska do ryżu łososiowego z sosem imbirowo-limonkowym.
Instrukcje
Wlej wodę do prostej patelni lub garnka z pokrywką.
Dodaj 3 połówki limonki (wyciskając sok do wody przed dodaniem), 5 łyżek miodu, imbir, sól i pieprz i zagotuj na średnim ogniu. Zmniejsz ogień do wrzenia, przykryj i gotuj przez 10 minut, aby zaparzyć wodę smakami.
Usuń i zarezerwuj 1/2 szklanki tego płynu do kłusownictwa.
Zdejmij garnek z ognia i dodaj herbatę. Pozostaw herbatę na 3 do 5 minut. Ostrożnie wsuń łososia do wody. Przykryj i gotuj, aż ryba będzie po prostu ugotowana i jędrna w dotyku, około 6 do 7 minut.
W międzyczasie w małym garnku na małym ogniu dusić zarezerwowaną 1/2 szklanki płynu wraz z sokiem i skórką z pozostałej połowy limonki, a pozostałą 1 łyżką miodu. Gotuj, aż płyn zmniejszy się o 2/3 i zgęstnieje, 7 do 10 minut.
Wyjmij rybę łyżką cedzakową i ułóż na talerzach do serwowania.
Przed podaniem skrop odrobiną sosu każdy kawałek łososia.