Zielona fasolka z przyprawami
Potrzebujesz bezglutenowego, laktoowowegetariańskiego, pierwotnego i przyjaznego FODMAP dania pobocznego ? Pikantna zielona fasolka może być świetnym przepisem do wypróbowania. Za 47 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis pozwala na przygotowanie 2 porcji, każda z 87 kaloriami , 2 g białka i 6 g tłuszczu . Mieszanka mielonego imbiru, nasion selera, zielonej fasolki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest on prezentowany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie można ulepszyć. Podobne przepisy to Grillowana zielona fasolka , Czarna fasola i zielony groszek z ryżem i jęczmieniem i Zielona fasolka z czosnkiem .
Instrukcje
Umieść zieloną fasolkę w parowarze, a następnie w małym rondlu, napełnionym wodą o temperaturze 2,5 cm. Doprowadź do wrzenia, przykryj i gotuj na parze przez 8-10 minut lub do momentu, aż fasolka będzie chrupiąca i miękka.
Rozpuść masło na dużej patelni.
Dodaj zieloną fasolkę, nasiona selera, imbir, musztardę i sól; podgrzej.