Zdrowe ryby z frytkami
Przepis zdrowe ryby i frytki może zaspokoić szkockie pragnienie w około 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 555 kalorii, 64G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 11,06 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 3. 4 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jeśli masz grube filety z halibuta, pieprz cayenne, grubą sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby skorzystać z panko można śledzić to danie główne z Panko Crusted Brownie Pie jako deser. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Zdrowe fish & chips z sosem tatarskim, Ryba popijana piwem (ryba z frytkami), oraz Ryba poobijana w piwie (dla ryb N ' Chips) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cóż, zdrowsze przynajmniej niż smażona odmiana.To mój ulubiony przepis na ryby z frytkami. To ulubiona ryba mojego męża, który nie kocha ryb i jedyna ryba, którą będzie jadła moja 20-miesięczna córka. Bułka tarta panko daje rybie więcej chrupkości niż zwykła bułka tarta. Chociaż moim przyjaciołom po drugiej stronie stawu może nie spodobać się ta metoda, smażenie w niewielkiej ilości zdrowego oleju oszczędza dużo złego tłuszczu w smażonych tradycyjnych Fish N' chips. Jeśli chcesz zaoszczędzić jeszcze więcej tłuszczu, myślę, że ten przepis będzie dobrze pieczone w piekarniku. Chciałbym po prostu gotować panierowane ryby obok ziemniaków w piekarniku, aż łuszcząca, przewracając raz.Przepis na ryby z magazynu Bon Appetit
Chipsy: gotuję ryby, podczas gdy ziemniaki / chipsy są w piekarniku.Rozgrzej piekarnik do 425 stopni (lub użyj brojlerów).
Obrane ziemniaki pokroić na smażone kliny. Wymieszać z oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Gotować, aż rumiane i chrupiące, przewracając raz. Przepraszam, nie pamiętam, jak długo to zwykle trwa, po prostu sprawdzaj.Ryby:2 funty filety halibuta o grubości 1 1/2 cala (używam tilapii, ponieważ jest to zwykle tańsze i łatwiej dostępne tam, gdzie mieszkam, dorsz lub inna biała ryba będzie również działać)1 opakowanie 3 1/2 uncji panko (japońska bułka tarta; 1 1/2 szklanki)1 łyżka drobno posiekanego świeżego włoskiego parsley2 łyżeczki gruboziarnistej soli koszernej2 łyżeczki drobno startej skórki cytrynowej1/2 łyżeczki pieprzu cayenny3 duże białka jajek1/4 szklanki ciemnego ale LUB NIE piwo alkoholowe (np. O 'Doul' s)3 łyżki (lub więcej) oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
Pokrój rybę na prostokątne patyczki o wymiarach 4x1 1/4 cala.
Połącz kolejne 5 składników w dużej misce.
Białka i piwo ubić w średniej misce.
Dodaj rybę do mieszanki ale i obróć, aby pokryć; strząśnij nadmiar, a następnie obróć rybę w mieszaninie panko, aby pokryć wszystkie strony.
Podgrzać 3 łyżki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj połowę paluszków rybnych. Gotować, aż złoty i po prostu nieprzezroczyste w centrum, o 2 protokół na stronę. Powtórz z pozostałymi paluszkami rybnymi, dodając więcej oleju do patelni w razie potrzeby.
Rybę przełożyć na ręczniki papierowe; posypać solą i pieprzem.
Podawać natychmiast z sosem tatarskim, octem słodowym lub czymkolwiek innym z frytkami:) *do przodu wskazówka: lubię robić panierkę podczas drzemki córki, a potem gdy jest pora obiadowa, wszystko, co muszę zrobić, to ugotować rybę.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. St. Michael-Eppan gniew Pinot Grigio z 4.3 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.