Zdrowe ryby z frytkami

Zdrowe ryby z frytkami
Przepis zdrowe ryby i frytki może zaspokoić szkockie pragnienie w około 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 555 kalorii, 64G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 11,06 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 3. 4 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jeśli masz grube filety z halibuta, pieprz cayenne, grubą sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby skorzystać z panko można śledzić to danie główne z Panko Crusted Brownie Pie jako deser. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Zdrowe fish & chips z sosem tatarskim, Ryba popijana piwem (ryba z frytkami), oraz Ryba poobijana w piwie (dla ryb N ' Chips) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Cóż, zdrowsze przynajmniej niż smażona odmiana.To mój ulubiony przepis na ryby z frytkami. To ulubiona ryba mojego męża, który nie kocha ryb i jedyna ryba, którą będzie jadła moja 20-miesięczna córka. Bułka tarta panko daje rybie więcej chrupkości niż zwykła bułka tarta. Chociaż moim przyjaciołom po drugiej stronie stawu może nie spodobać się ta metoda, smażenie w niewielkiej ilości zdrowego oleju oszczędza dużo złego tłuszczu w smażonych tradycyjnych Fish N' chips. Jeśli chcesz zaoszczędzić jeszcze więcej tłuszczu, myślę, że ten przepis będzie dobrze pieczone w piekarniku. Chciałbym po prostu gotować panierowane ryby obok ziemniaków w piekarniku, aż łuszcząca, przewracając raz.Przepis na ryby z magazynu Bon Appetit
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Serwuje 4 plus resztki
3
Chipsy: gotuję ryby, podczas gdy ziemniaki / chipsy są w piekarniku.Rozgrzej piekarnik do 425 stopni (lub użyj brojlerów).
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Obrane ziemniaki pokroić na smażone kliny. Wymieszać z oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Gotować, aż rumiane i chrupiące, przewracając raz. Przepraszam, nie pamiętam, jak długo to zwykle trwa, po prostu sprawdzaj.Ryby:2 funty filety halibuta o grubości 1 1/2 cala (używam tilapii, ponieważ jest to zwykle tańsze i łatwiej dostępne tam, gdzie mieszkam, dorsz lub inna biała ryba będzie również działać)1 opakowanie 3 1/2 uncji panko (japońska bułka tarta; 1 1/2 szklanki)1 łyżka drobno posiekanego świeżego włoskiego parsley2 łyżeczki gruboziarnistej soli koszernej2 łyżeczki drobno startej skórki cytrynowej1/2 łyżeczki pieprzu cayenny3 duże białka jajek1/4 szklanki ciemnego ale LUB NIE piwo alkoholowe (np. O 'Doul' s)3 łyżki (lub więcej) oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Filety Z HalibutaFilety Z Halibuta
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
TilapiaTilapia
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
AleAle
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5
Szybki Sos Tatarski
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos TatarskiSos Tatarski
6
Pokrój rybę na prostokątne patyczki o wymiarach 4x1 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
7
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
8
Połącz kolejne 5 składników w dużej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Białka i piwo ubić w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
AleAle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Dodaj rybę do mieszanki ale i obróć, aby pokryć; strząśnij nadmiar, a następnie obróć rybę w mieszaninie panko, aby pokryć wszystkie strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
AleAle
11
Miejsce na talerzu.
12
Podgrzać 3 łyżki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
13
Dodaj połowę paluszków rybnych. Gotować, aż złoty i po prostu nieprzezroczyste w centrum, o 2 protokół na stronę. Powtórz z pozostałymi paluszkami rybnymi, dodając więcej oleju do patelni w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
14
Rybę przełożyć na ręczniki papierowe; posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
15
Podawać natychmiast z sosem tatarskim, octem słodowym lub czymkolwiek innym z frytkami:) *do przodu wskazówka: lubię robić panierkę podczas drzemki córki, a potem gdy jest pora obiadowa, wszystko, co muszę zrobić, to ugotować rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet SłodowyOcet Słodowy
Sos TatarskiSos Tatarski
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. St. Michael-Eppan gniew Pinot Grigio z 4.3 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia60
Magazyn