Zdrowe i pyszne: kurczak z karczochami i kaparami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj zdrowe i pyszne: kurczaka z karczochami i kaparami spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.67 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 333 kalorie, 26g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 70 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz karczoch serca, pierś z kurczaka, sól koszerna i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak cytrynowy z karczochami i kaparami, Pieczony Kurczak Z Karczochami I Kaparami Przepis, oraz Chrupiący gulasz z kurczaka z cytryną, karczochami, kaparami i oliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka osuszyć i doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać kurczaka i gotować, aż obie strony są rumiane, o 4-5 minut na stronie.
Wyjąć kurczaka z patelni i ogrzać.
Dodaj bulion, wino i sok z cytryny do gorącej patelni. Zeskrobać wszelkie rumiane kawałki kurczaka z dna patelni.
Dodać 2 / 3rds karczoch serca (przechowywać resztę) i kapary i doprowadzić do gotować. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż płyn zmniejszy się do około 1/2 szklanki.
Masło wymieszać z pozostałą cieczą.
Dodaj kurczaka z powrotem do patelni. Po rozgrzaniu podawać kurczaka i sos na szpinaku, orzo lub makaronie.
Na wierzch posypać natką pietruszki. Wycisnąć trochę soku z cytryny na wszystko, w razie potrzeby.