Zapiekany Tuńczyk z oliwkowo-Tapenadowym winegretem i rukolą

Zapiekany Tuńczyk z oliwkowo-Tapenadowym winegretem i rukolą
Zapiekany Tuńczyk z oliwkowo-Tapenadowym winegretem i rukolą jest bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Na 6,75 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 459 kalorii, 41g białka, oraz 29g tłuszczu. 69 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz steki z tuńczyka ahi, ocet balsamiczny, grubą diagonalną bagietkę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać bagietkę, można śledzić to danie główne z Budyń z bagietką i masłem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zapiekany Tuńczyk z oliwkowo-tapenadowym winegretem i rukolą, Zapiekany Tuńczyk z oliwkowo-Tapenadowym winegretem i rukolą, oraz Marynowany Tuńczyk z winegretem czarno-oliwkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Tapenadę, cebulę, bazylię, 5 łyżek stołowych, ocet i skórkę z cytryny wymieszać w półmroku; doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Gruszki Bartlett Lub D'AnjouGruszki Bartlett Lub D'Anjou
12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
2
Brush bagietki i tuńczyk po bokach z olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Cienki-Cienki-
3
Tuńczyk posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4
Podgrzej dużą patelnię nonstickprzez średnie ciepło.
5
Dodać plastry bagietki; tosty na złoty kolor, 3 do 4 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
6
Przenieś na talerz.
7
Dodaj tuńczyka na tej samej patelni; gotować do pożądanej doneness, 1 do 2 minutsper stronie średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Rukolę podzielić na 4 płytki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
9
Pokroić w plasterki; ułożyć na szczycie rukoli.Łyżka tapenade vinaigrette nad tuńczykiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Winegretu Z Wermutu3 łyżki Winegretu Z Wermutu
12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
10
Umieść obok siebie 2 plastry bagietki i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
11
Bon Appétit

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Rabble Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 20 dolarów za butelkę.
Rabble Merlot
Rabble Merlot
Czarna wiśnia, ciemna jagoda, słodowa czekolada z niuansowymi nutami francuskiego dębu wanilii i mokki. Eleganckie i wyrafinowane na podniebieniu z dużą ilością ciemnych owoców prowadzących do jedwabistego, miękkiego wykończenia.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn