Zapiekanka ziemniaczana z fasolką i szynką
Zapiekanka ziemniaczana z fasolką i szynką może być tylko przystawką, której szukasz. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 192 kalorie, 10g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz ser gruyère, pieprz, ziemniaki i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Estragonowy placek ziemniaczany z fasolką, Sałatka ziemniaczana Pesto z pomidorami i fasolką, oraz Sałatka Haricots Verts dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki w dużym rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia, stale mieszając. Zmniejszyć ogień; dusić 10 minut, często mieszając.
Wyjąć z ognia i odstawić na 10 minut.
Odcedzić ziemniaki w durszlaku nad miską, rezerwując 1 szklankę mieszanki mleka. Odrzuć liście laurowe.
Fasolkę gotować we wrzącej wodzie przez 2 minuty lub aż będzie chrupiąca-miękka. Spłukać w zimnej wodzie; odcedzić.
Ułóż połowę ziemniaków na dnie naczynia do pieczenia 13 x 9 cali pokrytego natryskiem do gotowania. Ułóż fasolki i szynkę na ziemniakach.
Posypać połową sera, solą i pieprzem. Wierzch z pozostałymi ziemniakami.
Posypać pozostałym serem, solą i pieprzem. Gałkę muszkatołową wymieszać z przygotowaną mieszanką mleczną; zalać ziemniakami.
Przykryć folią; wyciąć 3 (1-calowe) szczeliny w folii.
Piec w temperaturze 400 przez 20 minut. Odkryć i piec dodatkowe 20 minut lub aż ser zacznie brązowieć.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.