Zapiekanka ziemniaczana z Chèvre

Zapiekanka ziemniaczana z Chèvre
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Zapiekanka ziemniaczana z Chèvre może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 348 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pieprz, chèvre, ziemniaki russet, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest przyniesiony przez Chow. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 29%. Podobne przepisy to Zapiekanka ziemniaczana z Chèvre, Słodki Ziemniak - Chèvre Napoleons, oraz Grillowany Flatbread z ziemniakami, Chèvre i ziołami.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak w górnej trzeciej. Płaszcz 8-by-8-calowe naczynie do pieczenia z masłem; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Ziemniaki, śmietanę, mleko, sól, pieprz i gałkę muszkatołową umieścić w dużym rondlu na średnim ogniu i doprowadzić do delikatnego wrzenia. Podczas gdy mieszanka nagrzewa się, od czasu do czasu delikatnie złóż ziemniaki. (Powinno to potrwać około 15 minut, aby mieszanina ziemniaków osiągnęła delikatne wrzenia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
KremKrem
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Zdjąć rondel z ognia.Za pomocą łyżki z rowkiem przełóż połowę ziemniaków do przygotowanego naczynia do pieczenia i ułóż je w równej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Posypać połową chèvre. Powtórzyć z pozostałymi ziemniakami i chèvre. Powoli wlać całą ciepłą mieszankę śmietany na ziemniaki. Kawałki masła rozsypać na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
MasłoMasło
KremKrem
5
Piec, aż ziemniaki będą miękkie, gdy Przekłute czubkiem noża, a wierzch jest złotobrązowy i bąbelkowy, około 45 do 50 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
6
Wyjąć z piekarnika i odstawić na co najmniej 10 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn