Zapiekanka ziemniaczana z Chèvre
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Zapiekanka ziemniaczana z Chèvre może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 348 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pieprz, chèvre, ziemniaki russet, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest przyniesiony przez Chow. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 29%. Podobne przepisy to Zapiekanka ziemniaczana z Chèvre, Słodki Ziemniak - Chèvre Napoleons, oraz Grillowany Flatbread z ziemniakami, Chèvre i ziołami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak w górnej trzeciej. Płaszcz 8-by-8-calowe naczynie do pieczenia z masłem; odstawić.
Ziemniaki, śmietanę, mleko, sól, pieprz i gałkę muszkatołową umieścić w dużym rondlu na średnim ogniu i doprowadzić do delikatnego wrzenia. Podczas gdy mieszanka nagrzewa się, od czasu do czasu delikatnie złóż ziemniaki. (Powinno to potrwać około 15 minut, aby mieszanina ziemniaków osiągnęła delikatne wrzenia.)
Zdjąć rondel z ognia.Za pomocą łyżki z rowkiem przełóż połowę ziemniaków do przygotowanego naczynia do pieczenia i ułóż je w równej warstwie.
Posypać połową chèvre. Powtórzyć z pozostałymi ziemniakami i chèvre. Powoli wlać całą ciepłą mieszankę śmietany na ziemniaki. Kawałki masła rozsypać na wierzchu.
Piec, aż ziemniaki będą miękkie, gdy Przekłute czubkiem noża, a wierzch jest złotobrązowy i bąbelkowy, około 45 do 50 minut.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na co najmniej 10 minut przed podaniem.