Zapiekanka ze Słodką Cebulą
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich bez glutenu i lakto ovo do swojego pudełka z przepisami, zapiekanka ze słodką cebulą może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 2 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 44 g białka, 71 g tłuszczu i łącznie 1257 kalorii. Za 4,59 USD za porcję ten przepis pokrywa 39% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup cebulę, ser szwajcarski, pół na pół śmietanki i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako dość drogie danie główne na jesień. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 12 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 80%, to danie jest znakomite. Zapiekanka ze słodką cebulą, Zapiekanka ze słodką cebulą i Zapiekanka ze słodką cebulą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj masłem 2-litrowe naczynie do pieczenia.
W dużym rondlu zagotuj wodę, wsyp ryż. Mieszaj, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj ryż, aż będzie w połowie ugotowany, około 5 minut.
Odcedź ryż, odłóż na bok.
Rozpuść masło na dużej patelni na średnim ogniu, smaż i mieszaj cebulę, aż będzie przezroczysta, ale nie rumiana, około 8 minut.
Wymieszaj ugotowaną cebulę i masło z patelni z ryżem, dodaj pół na pół, sól i 1 3/4 szklanki sera szwajcarskiego.
Przenieś mieszaninę do przygotowanego naczynia do pieczenia i posyp pozostałą 1/4 szklanki sera szwajcarskiego na wierzchu.
Piec bez przykrycia w nagrzanym piekarniku, aż ryż będzie miękki, a wierzch lekko rumiany, około 1 godziny.