Zapiekanka ze szpinakiem i grzybami
Zapiekanka jajeczna ze szpinakiem i grzybami to Wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 492 kalorie. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 25 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz mąkę, sól, ser monterey jack i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Zapiekanka ze szpinakiem i grzybami, Zapiekanka śniadaniowa ze szpinakiem, grzybami i serem, oraz Zapiekanka ze szpinakiem grzybowym i brązowym ryżem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj naczynie do pieczenia 9x13 cali 1 łyżeczką masła.
Jajka ubić w dużej misce.
Dodać twarożek, ser Monterey Jack, 1/2 szklanki roztopionego masła, mąkę, szpinak, grzyby, proszek do pieczenia i sól; wymieszać.
Wlać masę jajeczną do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż jajka zostaną ustawione i nóż włożony do środka wyjdzie czysty, około 35 minut.