Zapiekanka Z Ziemniaków Prowansalskich

Zapiekanka Z Ziemniaków Prowansalskich
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj zapiekanki z ziemniaków prowansalskich. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 65 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 94 kalorie, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis z moich przepisów wymaga sera asiago, cebuli, pomidorów śliwkowych i oliwek. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 33%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Gratin Dauphinois (Zapiekanka Ziemniaczana), Zapiekanka Dauphinois o Smaku szałwiowym z ziemniakami, słodkimi ziemniakami i P, oraz Ham' n ' Potato Au Gratin.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Ułóż jedną trzecią plasterków ziemniaków na dnie 8-calowego naczynia do pieczenia lub 2-ćwiartowej zapiekanki pokrytej sprayem do gotowania. Top ziemniaki z 1/3 szklanki plasterki pomidora, 1/3 szklanki plasterki cebuli, 1 łyżka bazylii, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Powtórz warstwy z wyjątkiem soli i pieprzu, a na wierzchnią warstwę posypać pokrojonymi w plasterki dojrzałymi oliwkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej
Dojrzałe OliwkiDojrzałe Oliwki
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
3
Połączyć bulion z olejem i skropić ziemniaki. Przykryć folią i piec w temperaturze 400 przez 40 minut. Odkryć, i piec 25 minut lub do ziemniaków są miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
4
Ziemniaki posypać serem Asiago i piec przez 3 minuty lub aż ser się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser AsiagoSer Asiago
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Uwaga: ten przepis można również przygotować w 4 pojedynczych zapiekanych daniach. Czasy pieczenia będą takie same.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn