Zapiekanka Z Ziemniaków Prowansalskich

Zapiekanka Z Ziemniaków Prowansalskich
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj zapiekanki z ziemniaków prowansalskich. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 65 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 94 kalorie, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis z moich przepisów wymaga sera asiago, cebuli, pomidorów śliwkowych i oliwek. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 33%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Gratin Dauphinois (Zapiekanka Ziemniaczana), Zapiekanka Dauphinois o Smaku szałwiowym z ziemniakami, słodkimi ziemniakami i P, oraz Ham' n ' Potato Au Gratin.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Ułóż jedną trzecią plasterków ziemniaków na dnie 8-calowego naczynia do pieczenia lub 2-ćwiartowej zapiekanki pokrytej sprayem do gotowania. Top ziemniaki z 1/3 szklanki plasterki pomidora, 1/3 szklanki plasterki cebuli, 1 łyżka bazylii, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Powtórz warstwy z wyjątkiem soli i pieprzu, a na wierzchnią warstwę posypać pokrojonymi w plasterki dojrzałymi oliwkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej
Dojrzałe OliwkiDojrzałe Oliwki
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
3
Połączyć bulion z olejem i skropić ziemniaki. Przykryć folią i piec w temperaturze 400 przez 40 minut. Odkryć, i piec 25 minut lub do ziemniaków są miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
4
Ziemniaki posypać serem Asiago i piec przez 3 minuty lub aż ser się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser AsiagoSer Asiago
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Uwaga: ten przepis można również przygotować w 4 pojedynczych zapiekanych daniach. Czasy pieczenia będą takie same.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn