Zapiekanka z ziemniaków i kopru włoskiego
Zapiekanka z ziemniaków i kopru włoskiego może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Za 64 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 239 kalorii, 10g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś bułkę tartą, masło, ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 25 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 37%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Zapiekanka ziemniaczano-koper włoski, Zapiekanka Z Kopru Włoskiego I Ziemniaków, oraz Zapiekanka z kopru włoskiego i ziemniaków dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż koper włoski na oleju do miękkości.
Tymczasem w małym rondlu rozpuść masło. Dodaj mąkę, sól, pieprz i gałkę muszkatołową do uzyskania gładkości; stopniowo dodawaj mleko. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia. Mieszaj ser, aż się rozpuści.
Połowę ziemniaków, kopru włoskiego i sosu ułożyć w natłuszczonym 2-qt. naczynie do pieczenia; powtórz warstwy. Przykryj i piecz w temperaturze 375° przez 55 minut. Odkryć i posypać bułką tartą; piec 10-15 minut dłużej lub na złoty kolor i szampan.
Odstaw na 10 minut przed podaniem.