Zapiekanka z ziemniaków i brokułów Rabe
Zapiekanka ziemniaczano-brokułowa Rabe jest bezglutenowe i wegańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 209 kalorii, 15g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz czosnek, sól i pieprz, drożdże odżywcze i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć skrobię ziemniaczaną, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka bez alergenów jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest super. Spróbuj Zapiekanka z białej fasoli i pomidorów z brokułami Rabe, Brokuły Rabe, Ziemniaki I Rozmaryn Pizza, oraz Pepperoni, ziemniaki i brokuły Rabe pizze dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki pokroić w ćwiartki (kostki 1/2 cala, jeśli są duże).
Umieść je na blasze wyłożonej matą silikonową lub papierem do pieczenia. Piecz przez 15-20 minut, mieszając raz, aż będą lekko miękkie i zaczną brązowieć.
Wyjąć z piekarnika i przenieść do naczynia żaroodpornego. Doprawić lekko solą i pieprzem.
Posypać prażoną czerwoną papryką. Podczas pieczenia ziemniaków, przygotować brokuły rabe. Przynieś duży garnek wody do wrzenia i przygotuj dużą miskę wody i lodu.
Odciąć i wyrzucić brokuły rabe grube łodygi. Posiekaj liście i mniejsze łodygi na 2-calowe kawałki.
Dodać około łyżkę soli do wrzącej wody i dodać brokuły rabe. Powrót do wrzenia i gotować, aż rabe jest miękka, o 5 protokół.
Dobrze spuścić i zanurzyć w przygotowanej lodowatej wodzie. Przechowywać w wodzie z lodem, aż ziemniaki są w naczyniu zapiekanki. Następnie spuścić wodę i wysuszyć zieleninę najlepiej jak potrafisz(wirowanie ich w przędzarce sałatkowej pomaga).
Umieścić je na wierzchu ziemniaków i posypać solą i pieprzem w razie potrzeby.
Umieścić tofu i pozostałe składniki w blenderze, i puree, aż bardzo gładkie.
Wlać brokuły rabe. Użyj łyżki, aby delikatnie otworzyć otwory przez zielenie tak, że mieszanina tofu przenika go. Wygładź górę, aby warstwa tofu była równa i pokrywała wszystkie rabe.
Piec przez 40-50 minut lub do momentu zgęstnienia płynu. (Płytkie naczynia do pieczenia zajmie mniej czasu niż Głębokie.)
Wyjmij z piekarnika i pozostaw na 10 minut przed krojeniem i podaniem.