Zapiekanka Z Ziemniaków Cheddar
Cheddar potato Gratin może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 12. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 347 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać masło, pieprz, sól, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Zapiekanka Z Ziemniaków Cheddar, Cheddar i tłuczone ziemniaki Gratin, oraz Cardone Cheddar Gratin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 177°. Spray 3-quart szklane naczynie do pieczenia z gotowania sprayu.
W rondlu 2-quart roztopić masło na średnim ogniu. Ugotować i wymieszać czosnek na maśle 1 minutę. Wymieszaj mąkę z trzepaczką, aż będzie gładka. Stopniowo dodawać pół na pół i śmietanę.
Podgrzać do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiego; gotować około 5 minut, często mieszając, aż sos będzie lekko gęsty. Wymieszać z solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Pokroić ziemniaki w plastry o grubości 1/8 cala.
W dużej misce, wrzucić ziemniaki z sosem śmietanowym.
Połowę ziemniaków układamy w naczyniu do pieczenia, na wierzchu dodajemy zieloną cebulę.
Posypać połową serów Cheddar i parmezan. Powtórz warstwy, używając ziemniaków i sera.
Piec 55 do 65 minut lub aż ziemniaki będą miękkie i top jest złoty kolor.
Odstawić 5 do 10 minut przed podaniem. Przykryć i schłodzić pozostałe ziemniaki.