Zapiekanka z tortilli i cukinii

Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich z dodatkiem lakto ovo do swojego pudełka z przepisami, zapiekanka z tortilli z cukinią może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 1,05 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12 porcjom. Jedna porcja zawiera 314 kalorii , 12 g białka i 22 g tłuszczu . Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Świetnie sprawdza się jako niedrogi hor d'oeuvre na zimę . Udaj się do sklepu i kup śmietanę, cukinię, paprykę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 42% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Tortilla Burger Loco Vaca , „Sopa De Tortilla” po Święcie Dziękczynienia oraz Zupa z awokado, kukurydzy, pomidorów i tortilli .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni; gotuj i mieszaj cukinię, cebulę i paprykę na gorącym oleju do miękkości, około 5 minut.
Zdejmij z ognia i wymieszaj zielone chili, jajka, sól, kminek, proszek czosnkowy i pieprz cayenne; odłożyć na bok.
W misce wymieszaj śmietanę i mąkę.
Ułóż połowę tortilli kukurydzianych w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali.
Na wierzchu rozsmaruj połowę masy z cukinii i połowę śmietany; posypać połową sera Cheddar. Powtórz warstwy.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ser się roztopi, około 30 minut.