Zapiekanka z pieczonych warzyw i makaronu
Zapiekanka z pieczonych warzyw i makaronu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 425 kalorii, 19g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz paprykę, ser havarti, mieszankę sosów i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Niskotłuszczowa Zapiekanka warzywno-makaronowa, Zapiekanka Z Pieczonych Warzyw, oraz Zapiekanka Enchilada z pieczonych warzyw dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°. Spray 8-calowy kwadratowy (2-quart) naczynie do pieczenia z natryskiem do gotowania. Makaron ugotować i odcedzić zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Tymczasem, w dużej misce, wrzucić paprykę, grzyby, cukinia, olej, włoskie przyprawy i sól do herbu. Łyżka do patelni o wymiarach 15x10x1 cala.
Piec odkryte około 20 minut lub do crisp-tender. Lekko schłodzić. Grubo posiekać warzywa.
Obniżyć temperaturę piekarnika do 177°. w rondlu 4-quart, wymieszać mieszankę sosu (suchy) i mleko.
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając; usunąć z ognia. Sery wymieszać do rozpuszczenia. Wymieszać z makaronem, aż będzie dobrze pokryty.
Łyżka połowę mieszanki makaronu do naczynia do pieczenia. Rezerwować około 1/2 szklanki warzyw. Pozostałe warzywa łyżka równomiernie na makaronie. Top z pozostałym makaronem.
Posypać zarezerwowanymi warzywami.
Przykryć folią; piec 30 minut. Odkryć; piec 10 do 15 minut dłużej lub do bąbelków.