Zapiekanka z nadzieniem z dyni

Zapiekanka z nadzieniem z dyni
Przepis na zapiekankę z nadzieniem z dyni można przygotować w około 45 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka , 10 g tłuszczu i łącznie 191 kalorii . Ten przepis jest dla 10 osób. Za 91 centów za porcję przepis ten pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką zagęszczoną zupę krem z grzybów, sól i pieprz, cebulę i kilka innych składników, możesz ją przygotować. Ten przepis podoba się 1 smakoszom i kucharzom. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu z okazji Święta Dziękczynienia . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Dobrze sprawdza się jako przystawka. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 44% . Ta ocena jest dobra. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak: Chleb kukurydziany na maślance z nadzieniem szałwiowym , Łatwe kotlety wieprzowe z nadzieniem i Grillowana pierś z indyka z nadzieniem żurawinowo-jabłkowym .

Instrukcje

1
W dużym rondlu zagotuj wodę z solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno PosiekanaGruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana
Nieprażone Pestki DyniNieprażone Pestki Dyni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodaj dynię i cebulę. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj, aż dynia będzie chrupiąca i miękka, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Zastąpić łopatką JagnięcąPokroić W Kostkę O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Zastąpić łopatką Jagnięcą
3
Dobrze odsączyć i odstawić.
4
W dużej misce wymieszaj zupę, śmietanę, farsz i zawartość torebki z przyprawami, papryczki chili, sól i pieprz. Wymieszaj z mieszanką z dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
żurawina (rozmrożona, Jeśli Mrożona)żurawina (rozmrożona, Jeśli Mrożona)
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
2 łyżki Startego Sera Cheddar, Opcjonalnie2 łyżki Startego Sera Cheddar, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
5
Wlać do natłuszczonej płytkiej formy do pieczenia o pojemności 2 qt.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
6
Posyp serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
7
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 25–30 minut lub do momentu, aż ciasto będzie ciepłe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Kotletów Z żeberek Jagnięcych, Z Kośćmi Pokrojonymi W Paski12 Kotletów Z żeberek Jagnięcych, Z Kośćmi Pokrojonymi W Paski
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia6
Magazyn