Zapiekanka z nadzieniem z dyni

Przepis na zapiekankę z nadzieniem z dyni można przygotować w około 45 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka , 10 g tłuszczu i łącznie 191 kalorii . Ten przepis jest dla 10 osób. Za 91 centów za porcję przepis ten pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką zagęszczoną zupę krem z grzybów, sól i pieprz, cebulę i kilka innych składników, możesz ją przygotować. Ten przepis podoba się 1 smakoszom i kucharzom. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu z okazji Święta Dziękczynienia . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Dobrze sprawdza się jako przystawka. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 44% . Ta ocena jest dobra. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak: Chleb kukurydziany na maślance z nadzieniem szałwiowym , Łatwe kotlety wieprzowe z nadzieniem i Grillowana pierś z indyka z nadzieniem żurawinowo-jabłkowym .
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj wodę z solą.
Dodaj dynię i cebulę. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj, aż dynia będzie chrupiąca i miękka, około 6 minut.
Dobrze odsączyć i odstawić.
W dużej misce wymieszaj zupę, śmietanę, farsz i zawartość torebki z przyprawami, papryczki chili, sól i pieprz. Wymieszaj z mieszanką z dyni.
Wlać do natłuszczonej płytkiej formy do pieczenia o pojemności 2 qt.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 25–30 minut lub do momentu, aż ciasto będzie ciepłe.