Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczyka Cytrynowego

Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczyka Cytrynowego
Zapiekanka z makaronem z tuńczykiem cytrynowym to pescatarian przepis z 8 porcjami. To danie główne ma 532 kalorie, 34g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka porów, masło, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem, Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem, oraz Zapiekanka Z Tuńczykiem I Makaronem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ugotuj makaron jajeczny do al dente zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron JajecznyMakaron Jajeczny
2
Odcedzić, spłukać zimną wodą i ponownie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Masło rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodaj pory i gotować, pokryte, 7 minut lub do miękkości, ale nie rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
5
Ubić w mące; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Wlać mleko; doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu, często ubijając. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować na wolnym ogniu 3 minuty lub aż sos jest gładka i zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Wyjąć z ognia i ubić ser i kolejne 3 składniki. Złożyć w tuńczyk i makaron jajeczny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron JajecznyMakaron Jajeczny
SerSer
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Wlać do wysmarowanego 3-ćwiartkowego naczynia do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Połączyć oliwę z oliwek, czosnek, i panko; posypać zapiekanką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
10
Piec w 375 przez 30 minut lub aż złoty kolor i bąbelki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Odstawić na 5 minut przed podaniem.

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym winem, którego możesz spróbować, Jest Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia27
Magazyn