Zapiekanka z makaronem z tuńczykiem od podstaw to pescatarian przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 624 kalorie, 33g białka, oraz 35 g tłuszczu. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne dla Jesień. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz cebulę, czosnek, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest dobre. Spróbuj Zapiekanka z makaronem z tuńczykiem od podstaw, Bezglutenowa i bezmleczna zapiekanka z makaronem z tuńczyka od podstaw, oraz Łatwa zapiekanka z tuńczykiem od podstaw: odłóż otwieracz do puszek dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Masło średnie naczynie do pieczenia z 1 łyżką masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Dodaj makaron jajeczny, gotuj przez 8 do 10 minut, aż al dente, i odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu
4
Rozpuścić 1 łyżkę masła na patelni na średnim ogniu. Wymieszać cebulę, seler, i czosnek, i gotować 5 protokół, do miękkości. Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej i wymieszać z grzybami. Nadal gotować i mieszać 5 minut, lub aż większość płynu odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
W średnim rondlu rozpuścić 4 łyżki masła i ubić mąkę na gładką masę. Stopniowo ubijaj mleko i kontynuuj gotowanie 5 minut, aż sos będzie gładki i lekko zagęszczony. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z tuńczykiem, groszkiem, mieszaniną grzybów i gotowanym makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Makaron Gotowany
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Maddalena Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.