Zapiekanka Z Makaronem Warzywnym
Zapiekanka z makaronem warzywnym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 322 kalorie, 14g białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 15 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz bazylii, makaron penne, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Niskotłuszczowa Zapiekanka warzywno-makaronowa, Zapiekanka z pieczonych warzyw i makaronu, oraz Zapiekanka Warzywna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodać makaron i gotować przez 8 do 10 protokół. Wymieszać brokuły, grzyby i zielony pieprz, i gotować 6 do 8 minut więcej, lub aż makaron jest al dente; odcedzić.
W międzyczasie roztopić masło w średnim rondlu na średnim ogniu.
Podsmaż cebulę i czosnek przez 1 do 2 minut. Wymieszać z mąką i mlekiem; gotować 5 minut, lub aż mieszanina pokryje tył łyżki.
Zdjąć z ognia i wymieszać w 1/2 szklanki parmezanu, sól i pieprz.
W naczyniu do pieczenia 9x13 cali połączyć makaron, warzywa, mieszaninę mleka i 4 łyżki bazylii.
Posypać bułką tartą, 2 łyżkami parmezanu i pozostałą 1 łyżką bazylii. Płaszcz z maślanym sprayem do gotowania.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut, lub do złotego koloru.