Zapiekanka z kremem grzybowym

Zapiekanka z kremem grzybowym
Przepis na Zapiekankę z kremem grzybowym można przygotować w około 40 minut. Za 3,79 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 1079 kalorii, 48 g białka i 55 g tłuszczu. Dzięki temu przepisowi jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Mieszanka oliwy z oliwek, gałki muszkatołowej, pieczarek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 72% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Kremowa zapiekanka z kurczakiem i grzybami z rozmarynem i kwaśną śmietaną, Latkes z borowikami z sałatką z grzybów i szczypiorkiem „Krem” oraz Zupa krem z grzybów Balthazars, krem Sans.

Instrukcje

1
W dużym garnku zagotuj wodę na makaron jajeczny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu
Wytrawne Białe Wino, Przyjrzyj Się Mu Lub Dodaj Więcej BulionuWytrawne Białe Wino, Przyjrzyj Się Mu Lub Dodaj Więcej Bulionu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Funta świeżych, Mieszanych Grzybów Leśnych, Shitake, Ostryg, Kłosów, Według Uznania, Przyciętych łodyg I Pokrojonych W Cienkie Plasterki Kapeluszy1/2 Funta świeżych, Mieszanych Grzybów Leśnych, Shitake, Ostryg, Kłosów, Według Uznania, Przyciętych łodyg I Pokrojonych W Cienkie Plasterki Kapeluszy
2
Podgrzej średni garnek do sosu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Mieszane Grzyby Leśne, Shitake, Ostryga, Kłos, Według Uznania, Przycięte łodygi I Cienkie Plasterki Kapeluszyświeże Mieszane Grzyby Leśne, Shitake, Ostryga, Kłos, Według Uznania, Przycięte łodygi I Cienkie Plasterki Kapeluszy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Funta świeżych, Mieszanych Grzybów Leśnych, Shitake, Ostryg, Kłosów, Według Uznania, Przyciętych łodyg I Pokrojonych W Cienkie Plasterki Kapeluszy1/2 Funta świeżych, Mieszanych Grzybów Leśnych, Shitake, Ostryg, Kłosów, Według Uznania, Przyciętych łodyg I Pokrojonych W Cienkie Plasterki Kapeluszy
3
Dodaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, 1 obrót patelni, około 1 łyżkę stołową i 2 łyżki masła. Gdy masło się rozpuści, dodaj posiekane pieczarki i gotuj 5 minut, aż będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Mieszane Grzyby Leśne, Shitake, Ostryga, Kłos, Według Uznania, Przycięte łodygi I Cienkie Plasterki Kapeluszyświeże Mieszane Grzyby Leśne, Shitake, Ostryga, Kłos, Według Uznania, Przycięte łodygi I Cienkie Plasterki Kapeluszy
1 łyżka świeżego Tymianku, 4 Gałązki, Drobno Posiekane1 łyżka świeżego Tymianku, 4 Gałązki, Drobno Posiekane
świeży Tymianek, 4 Gałązki, Drobno Posiekanyświeży Tymianek, 4 Gałązki, Drobno Posiekany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/8 łyżeczki Gałki Muszkatołowej, świeżo Startej Lub Zmielonej1/8 łyżeczki Gałki Muszkatołowej, świeżo Startej Lub Zmielonej
4
Posypać kilkoma łyżkami mąki i smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szwajcarski Ser EmmentalerSzwajcarski Ser Emmentaler
5
Wymieszaj bulion z kurczaka i doprowadź do powstania bąbelków, a następnie dodaj pełne mleko lub śmietanę. Zmniejsz ogień do małego i delikatnie gotuj na wolnym ogniu. Sos doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Sera Gruyere Lub Szwajcarskiego Emmentalera, Posiekanego3/4 Funta Sera Gruyere Lub Szwajcarskiego Emmentalera, Posiekanego
Ser Gruyere Lub Szwajcarski Emmentaler, StartySer Gruyere Lub Szwajcarski Emmentaler, Starty
1 Szklanka Pełnego Mleka Lub śmietanki1 Szklanka Pełnego Mleka Lub śmietanki
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
6
Rozgrzej patelnię z powłoką nieprzywierającą na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni, następnie szalotki i grzyby. Gotuj grzyby 8 minut, aż będą miękkie. Dopraw tymiankiem, solą i pieprzem, a następnie zglaśnij patelnię 1/3 szklanki wytrawnego białego wina lub odrobiną bulionu. Zmniejsz ogień do średniego i poczekaj, aż płyn się zagotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Wytrawne Białe WinoWytrawne Białe Wino
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Rozgrzej brojler do wysokiej temperatury.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
9
Podczas gdy grzyby się gotują, wrzuć makaron jajeczny do wody, osol wodę i ugotuj makaron al dente, ugryzając go.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
10
Odcedź makaron i wróć do gorącego garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
11
Dodaj sos do garnka i wrzuć makaron, aby pokrył się sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
12
Naczynie żaroodporne posmaruj miękkim masłem, następnie przełóż krem z makaronu grzybowego do naczynia żaroodpornego i posyp ragout z grzybów leśnych oraz tartym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Nutą Philadelphia®, PodzieloneZ Nutą Philadelphia®, Podzielone
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
13
Umieścić zapiekankę pod brojlerem, roztopić i bąbelkować ser, aż brzegi się zrumienią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
14
Udekoruj szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia37
Magazyn