Zapiekanka z kremem grzybowym

Zapiekanka z kremem grzybowym
Przepis na Zapiekankę z kremem grzybowym można przygotować w około 40 minut. Za 3,79 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 1079 kalorii, 48 g białka i 55 g tłuszczu. Dzięki temu przepisowi jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Mieszanka oliwy z oliwek, gałki muszkatołowej, pieczarek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 72% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Kremowa zapiekanka z kurczakiem i grzybami z rozmarynem i kwaśną śmietaną, Latkes z borowikami z sałatką z grzybów i szczypiorkiem „Krem” oraz Zupa krem z grzybów Balthazars, krem Sans.

Instrukcje

1
W dużym garnku zagotuj wodę na makaron jajeczny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu
Wytrawne Białe Wino, Przyjrzyj Się Mu Lub Dodaj Więcej BulionuWytrawne Białe Wino, Przyjrzyj Się Mu Lub Dodaj Więcej Bulionu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Funta świeżych, Mieszanych Grzybów Leśnych, Shitake, Ostryg, Kłosów, Według Uznania, Przyciętych łodyg I Pokrojonych W Cienkie Plasterki Kapeluszy1/2 Funta świeżych, Mieszanych Grzybów Leśnych, Shitake, Ostryg, Kłosów, Według Uznania, Przyciętych łodyg I Pokrojonych W Cienkie Plasterki Kapeluszy
2
Podgrzej średni garnek do sosu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Mieszane Grzyby Leśne, Shitake, Ostryga, Kłos, Według Uznania, Przycięte łodygi I Cienkie Plasterki Kapeluszyświeże Mieszane Grzyby Leśne, Shitake, Ostryga, Kłos, Według Uznania, Przycięte łodygi I Cienkie Plasterki Kapeluszy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Funta świeżych, Mieszanych Grzybów Leśnych, Shitake, Ostryg, Kłosów, Według Uznania, Przyciętych łodyg I Pokrojonych W Cienkie Plasterki Kapeluszy1/2 Funta świeżych, Mieszanych Grzybów Leśnych, Shitake, Ostryg, Kłosów, Według Uznania, Przyciętych łodyg I Pokrojonych W Cienkie Plasterki Kapeluszy
3
Dodaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, 1 obrót patelni, około 1 łyżkę stołową i 2 łyżki masła. Gdy masło się rozpuści, dodaj posiekane pieczarki i gotuj 5 minut, aż będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Mieszane Grzyby Leśne, Shitake, Ostryga, Kłos, Według Uznania, Przycięte łodygi I Cienkie Plasterki Kapeluszyświeże Mieszane Grzyby Leśne, Shitake, Ostryga, Kłos, Według Uznania, Przycięte łodygi I Cienkie Plasterki Kapeluszy
1 łyżka świeżego Tymianku, 4 Gałązki, Drobno Posiekane1 łyżka świeżego Tymianku, 4 Gałązki, Drobno Posiekane
świeży Tymianek, 4 Gałązki, Drobno Posiekanyświeży Tymianek, 4 Gałązki, Drobno Posiekany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/8 łyżeczki Gałki Muszkatołowej, świeżo Startej Lub Zmielonej1/8 łyżeczki Gałki Muszkatołowej, świeżo Startej Lub Zmielonej
4
Posypać kilkoma łyżkami mąki i smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szwajcarski Ser EmmentalerSzwajcarski Ser Emmentaler
5
Wymieszaj bulion z kurczaka i doprowadź do powstania bąbelków, a następnie dodaj pełne mleko lub śmietanę. Zmniejsz ogień do małego i delikatnie gotuj na wolnym ogniu. Sos doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Sera Gruyere Lub Szwajcarskiego Emmentalera, Posiekanego3/4 Funta Sera Gruyere Lub Szwajcarskiego Emmentalera, Posiekanego
Ser Gruyere Lub Szwajcarski Emmentaler, StartySer Gruyere Lub Szwajcarski Emmentaler, Starty
1 Szklanka Pełnego Mleka Lub śmietanki1 Szklanka Pełnego Mleka Lub śmietanki
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
Rozgrzej patelnię z powłoką nieprzywierającą na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni, następnie szalotki i grzyby. Gotuj grzyby 8 minut, aż będą miękkie. Dopraw tymiankiem, solą i pieprzem, a następnie zglaśnij patelnię 1/3 szklanki wytrawnego białego wina lub odrobiną bulionu. Zmniejsz ogień do średniego i poczekaj, aż płyn się zagotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru1 C. Białego Cukru
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Wytrawne Białe WinoWytrawne Białe Wino
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Rozgrzej brojler do wysokiej temperatury.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
9
Podczas gdy grzyby się gotują, wrzuć makaron jajeczny do wody, osol wodę i ugotuj makaron al dente, ugryzając go.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
10
Odcedź makaron i wróć do gorącego garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
11
Dodaj sos do garnka i wrzuć makaron, aby pokrył się sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
12
Naczynie żaroodporne posmaruj miękkim masłem, następnie przełóż krem z makaronu grzybowego do naczynia żaroodpornego i posyp ragout z grzybów leśnych oraz tartym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Nutą Philadelphia®, PodzieloneZ Nutą Philadelphia®, Podzielone
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
13
Umieścić zapiekankę pod brojlerem, roztopić i bąbelkować ser, aż brzegi się zrumienią.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
14
Udekoruj szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)

Składniki

23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych4krewetki i żyłkiMasłoMasło12button mushrooms, brushed off with damp towel and choppedbutton mushrooms, brushed off with damp towel and chopped12button mushrooms, brushed off with damp towel and choppedbutton mushrooms, brushed off with damp towel and chopped2401 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calachives, 12 to 15 blades, choppedchives, 12 to 15 blades, chopped801 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedry white wine, eyeball it or, more stockdry white wine, eyeball it or, more stock23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamąka uniwersalnamąka uniwersalna2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.fresh mixed wild mushrooms, shitakes, oyster, woodear, your pick, stems trimmed and caps thinly slicedfresh mixed wild mushrooms, shitakes, oyster, woodear, your pick, stems trimmed and caps thinly sliced2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.fresh mixed wild mushrooms, shitakes, oyster, woodear, your pick, stems trimmed and caps thinly slicedfresh mixed wild mushrooms, shitakes, oyster, woodear, your pick, stems trimmed and caps thinly sliced12 łyżeczki czosnku w proszkufresh thyme, 4 sprigs, finely choppedfresh thyme, 4 sprigs, finely chopped0Batoniki toffi Heathgałka muszkatołowa, świeżo Starta lub zmielonagałka muszkatołowa, świeżo Starta lub zmielona12 łyżeczki czosnku w proszkuoliwa z oliwek extra virgin, 1 obrót patelnioliwa z oliwek extra virgin, 1 obrót patelni23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaoliwa z oliwek extra virgin, 2 obroty patelnioliwa z oliwek extra virgin, 2 obroty patelni2czapki z grzybów portobello, połówki i cienko pokrojoneczapki z grzybów portobello, połówki i cienko pokrojone4krewetki i żyłkiSól i pieprzSól i pieprz1szalotka, cienko pokrojonaszalotka, cienko pokrojona3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Gruyere or Swiss Emmentaler cheese, shreddedGruyere or Swiss Emmentaler cheese, shredded2441 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemleko pełne lub śmietanamleko pełne lub śmietana4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.makaron jajeczny extra-widemakaron jajeczny extra-wide
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia37
Magazyn