Zapiekanka z kremem grzybowym

Zapiekanka z kremem grzybowym
Przepis na Zapiekankę z kremem grzybowym można przygotować w około 40 minut. Za 3,79 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 1079 kalorii, 48 g białka i 55 g tłuszczu. Dzięki temu przepisowi jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Mieszanka oliwy z oliwek, gałki muszkatołowej, pieczarek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 72% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Kremowa zapiekanka z kurczakiem i grzybami z rozmarynem i kwaśną śmietaną, Latkes z borowikami z sałatką z grzybów i szczypiorkiem „Krem” oraz Zupa krem z grzybów Balthazars, krem Sans.

Instrukcje

1
W dużym garnku zagotuj wodę na makaron jajeczny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu
Wytrawne Białe Wino, Przyjrzyj Się Mu Lub Dodaj Więcej BulionuWytrawne Białe Wino, Przyjrzyj Się Mu Lub Dodaj Więcej Bulionu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Funta świeżych, Mieszanych Grzybów Leśnych, Shitake, Ostryg, Kłosów, Według Uznania, Przyciętych łodyg I Pokrojonych W Cienkie Plasterki Kapeluszy1/2 Funta świeżych, Mieszanych Grzybów Leśnych, Shitake, Ostryg, Kłosów, Według Uznania, Przyciętych łodyg I Pokrojonych W Cienkie Plasterki Kapeluszy
2
Podgrzej średni garnek do sosu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Mieszane Grzyby Leśne, Shitake, Ostryga, Kłos, Według Uznania, Przycięte łodygi I Cienkie Plasterki Kapeluszyświeże Mieszane Grzyby Leśne, Shitake, Ostryga, Kłos, Według Uznania, Przycięte łodygi I Cienkie Plasterki Kapeluszy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Funta świeżych, Mieszanych Grzybów Leśnych, Shitake, Ostryg, Kłosów, Według Uznania, Przyciętych łodyg I Pokrojonych W Cienkie Plasterki Kapeluszy1/2 Funta świeżych, Mieszanych Grzybów Leśnych, Shitake, Ostryg, Kłosów, Według Uznania, Przyciętych łodyg I Pokrojonych W Cienkie Plasterki Kapeluszy
3
Dodaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, 1 obrót patelni, około 1 łyżkę stołową i 2 łyżki masła. Gdy masło się rozpuści, dodaj posiekane pieczarki i gotuj 5 minut, aż będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Mieszane Grzyby Leśne, Shitake, Ostryga, Kłos, Według Uznania, Przycięte łodygi I Cienkie Plasterki Kapeluszyświeże Mieszane Grzyby Leśne, Shitake, Ostryga, Kłos, Według Uznania, Przycięte łodygi I Cienkie Plasterki Kapeluszy
1 łyżka świeżego Tymianku, 4 Gałązki, Drobno Posiekane1 łyżka świeżego Tymianku, 4 Gałązki, Drobno Posiekane
świeży Tymianek, 4 Gałązki, Drobno Posiekanyświeży Tymianek, 4 Gałązki, Drobno Posiekany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/8 łyżeczki Gałki Muszkatołowej, świeżo Startej Lub Zmielonej1/8 łyżeczki Gałki Muszkatołowej, świeżo Startej Lub Zmielonej
4
Posypać kilkoma łyżkami mąki i smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szwajcarski Ser EmmentalerSzwajcarski Ser Emmentaler
5
Wymieszaj bulion z kurczaka i doprowadź do powstania bąbelków, a następnie dodaj pełne mleko lub śmietanę. Zmniejsz ogień do małego i delikatnie gotuj na wolnym ogniu. Sos doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Sera Gruyere Lub Szwajcarskiego Emmentalera, Posiekanego3/4 Funta Sera Gruyere Lub Szwajcarskiego Emmentalera, Posiekanego
Ser Gruyere Lub Szwajcarski Emmentaler, StartySer Gruyere Lub Szwajcarski Emmentaler, Starty
1 Szklanka Pełnego Mleka Lub śmietanki1 Szklanka Pełnego Mleka Lub śmietanki
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
6
Rozgrzej patelnię z powłoką nieprzywierającą na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni, następnie szalotki i grzyby. Gotuj grzyby 8 minut, aż będą miękkie. Dopraw tymiankiem, solą i pieprzem, a następnie zglaśnij patelnię 1/3 szklanki wytrawnego białego wina lub odrobiną bulionu. Zmniejsz ogień do średniego i poczekaj, aż płyn się zagotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Wytrawne Białe WinoWytrawne Białe Wino
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Rozgrzej brojler do wysokiej temperatury.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
9
Podczas gdy grzyby się gotują, wrzuć makaron jajeczny do wody, osol wodę i ugotuj makaron al dente, ugryzając go.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
10
Odcedź makaron i wróć do gorącego garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
11
Dodaj sos do garnka i wrzuć makaron, aby pokrył się sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
12
Naczynie żaroodporne posmaruj miękkim masłem, następnie przełóż krem z makaronu grzybowego do naczynia żaroodpornego i posyp ragout z grzybów leśnych oraz tartym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Nutą Philadelphia®, PodzieloneZ Nutą Philadelphia®, Podzielone
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
13
Umieścić zapiekankę pod brojlerem, roztopić i bąbelkować ser, aż brzegi się zrumienią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
14
Udekoruj szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia37
Magazyn