Zapiekanka z Kapusty
Zapiekanka z Kapustą to przepis bezglutenowy na 12 porcji. Za 1,21 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 305 kalorii, 19 g białka i 18 g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka cebuli, ryżu, mielonej wołowiny i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Zapiekanka z kapustą, Zapiekanka z kapustą i Zapiekanka z kapustą.
Instrukcje
Na dużej patelni smaż wołowinę i cebulę na średnim ogniu, aż mięso przestanie być różowe.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Odpływ. Wymieszaj jedną puszkę sosu pomidorowego i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 5 minut. Wymieszaj ryż i bekon; przegrzać.
Ułóż jedną trzecią kapusty w natłuszczonej formie o średnicy 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia. Na wierzch połóż połowę masy mięsnej. Powtórz warstwy; posypać pozostałą kapustą.
Na wierzch polej pozostałym sosem pomidorowym.
Przykryj i piecz w temperaturze 375° przez 45 minut. Odkryć; posypać serem.
Piec 10 minut dłużej lub do momentu rozpuszczenia się sera.
Przed podaniem odstawić na 5 minut.