Zapiekanka z kalafiora i brukselki z polewą z Orzechów Sosnowych

Zapiekanka z kalafiora i brukselki z polewą z Orzechów Sosnowych
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać kalafior i brukselka zapiekanka z sosny orzechowej-bułka tarta spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 438 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.93 za porcję. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka ciężkiej śmietany, kalafior, orzeszki piniowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Zupa kalafiorowa z polewą z panierki anchois, Zapiekanka Z Brukselki, oraz Zapiekanka Z Brukselki.

Instrukcje

1
Napełnij dużą miskę lodem i zimną wodą.Gotuj brukselkę w dużym garnkuzagrożnie osolona wrząca woda 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
GarnekGarnek
2
Dodaj kalafior do tego samego garnka; gotuj, aż potrawy będą kruche, delikatne, około 3 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Drenaż.
4
Przenieść warzywa do miski ofice wody do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dobrze spuścić.
6
Połącz śmietanę, szalotkę i szałwię w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zostanie zmniejszona do 21/2 filiżanki, o 10 protokół. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
KremKrem
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Usunąć z ciepła. Lekko schłodzić.
8
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick overmedium ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodać bułkę tartą; mieszać dopoczwarczenie do brązowego, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
10
Przenieść do miski; fajne. Wymieszać z orzeszkami piniowymi i natką pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Masło 13x9x2-inch szkło pieczenia; ułóż połowę warzyw w naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MasłoMasło
12
Posypać solą i pieprzem, następnie 1 1/2 szklanki
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
13
Parmezan. Ułóż pozostałe warzywa równomiernie, a następnie posyp resztkami 1 1/2 szklanki parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
14
Wlać mieszankę śmietany równomiernie. DO przodu: bułka tarta i zapiekanka można zrobić 1 dzień. Przykryć osobno i schłodzić. Przynieś temperaturę toroom przed kontynuowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
15
Rozgrzej piekarnik do 191°. przykryj zapiekankę folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
16
Piec pokryte 40 minut. Odkryć; posypać bułkę tartą polewą i piec 15 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia32
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn