Zapiekanka z dyni, jabłkiem i porem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać dyni, jabłko, i Por Gratin spróbować. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 69 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 142 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz oliwę z oliwek, chleb, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zapiekanka Z Jabłek, Porów I Dyni, Zapiekanka z jabłek, porów i dyni, oraz Dynia Maślana i Por Gratins dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400
Squash parowy, zadaszony, 9 minut lub do miękkości.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj por; smażyć 5 minut lub aż lekko rumiane.
Połączyć squash, por, jabłko,cukier, sól, gałka muszkatołowa, i pieprz w dużej misce; wrzucić delikatnie do herbu. Łyżkę do 2-ćwiartowej zapiekanki pokrytej sprayem do gotowania i wlać cydr na mieszaninę squasha. Przykryć i piec w 400 przez 20 minut.
Umieść chleb w robocie kuchennym; pulsuj 10 razy lub aż grube okruchy utworzą się, aby odmierzyć 1 szklankę.
Połączyć bułkę tartą, orzeszki piniowe i masło. Odkryć zapiekankę; posypać mieszaniną bułki tartej.
Piec, odkryte, dodatkowe 15 minut lub do złotego koloru.