Zapiekanka z dorsza i śmietany ze szpinakiem
Zapiekanka z dorsza i śmietany ze szpinakiem to pescatarian danie główne. Ten przepis służy 6. Na $4.4 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 329 kalorii. Jeśli masz masło, filet z plamiaka, japońską bułkę tartą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zapiekanka Ze Szpinakiem Śmietankowym, Zapiekanka Ze Szpinakiem Śmietankowym, oraz Zapiekanka Ze Szpinakiem Śmietankowym.
Instrukcje
Szpinak ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
Szpinak odcedzić w durszlaku; wycisnąć jak najwięcej płynu.
Przelej szpinak na deskę do krojenia i posiekaj dużym nożem.
Masło rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj szalotka; gotować 2 protokół.
Dodać śmietanę i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać ze szpinakiem, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i gałki muszkatołowej. Gotować 5 minut, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje.
Dorsza przyprawiamy pozostałą po 1/2 łyżeczki soli i pieprzu i układamy w lekko posmarowanym masłem naczyniu 2 1/2-ćwiartkowym.
Szpinak rozprowadzić na filecie.
Połączyć bułkę tartą z serem, aż dobrze się wymieszać; posypać polędwicą.
Piec w temperaturze 400 przez 28 do 30 minut, lub aż ryba będzie po prostu nieprzezroczysta w najgrubszej części.
Pokroić na 6 porcji, i przenieść na talerze, łyżki śmietany szpinak i soki z boków naczynia na porcjach.
Podstawy zapiekanek: Naczynia szklane i ceramiczne (ceramiczne) najlepiej nadają się do gotowania zapiekanek, ponieważ szybko i równomiernie się nagrzewają. Jeśli zastąpisz metalową patelnię do pieczenia, zapiekanka zwykle gotuje się wolniej,więc może być konieczne zwiększenie temperatury piekarnika o 25, aby zrekompensować.
Zawsze zacznij od najświeższych dostępnych owoców morza i osusz go. Jeśli używasz pojedynczych steków lub filetów, wybierz kawałki o grubości co najmniej 1 cala. Jeśli pojedynczy filet z dużej ryby zwęża się do cienkiego końca, złóż cienki koniec Pod, aby filet był równomiernie gotowany.
Jeśli filet w zapiekance jest gruby, pozostaw go w temperaturze pokojowej podczas przygotowywania pozostałych składników do Dania. Będzie gotować szybciej.
Grube filety lub steki, zwłaszcza jeśli są pokryte sosem lub polewą, mogą trwać od 12 do 15 minut czasu pieczenia na cal. Aby sprawdzić doness, wyciąć filet w najgrubszej części, aby zobaczyć, czy nie jest nieprzezroczysty wewnątrz i ciągnie się od siebie z niewielkim oporem.
Przepisy na zapiekanki wzywające do całkowicie lub częściowo ugotowanych owoców morza lub ryb potrzebują tylko tyle czasu w piekarniku, aby się rozgrzać, więc przydatny jest termometr do natychmiastowego odczytu. Jeśli środek zapiekanki ma wartość 160, to koniec.
Jeśli robisz zapiekankę z gotowanymi owocami morza, które są dodawane do sosu, podgrzej sos osobno, wymieszaj zimną, gotowaną rybę, a następnie złóż danie. Przyspieszy to czas w piekarniku i zapobiegnie rozpadowi ryb.
Nie gotować ryby, dopóki nie płatki łatwo-- w tym momencie, ryby zrezygnował wszystkie swoje soki, czyniąc go suchym i pozostawiając dużo wody w naczyniu. Jeśli tak się stanie, łyżka soków z powrotem nad rybą podczas podawania.
Pamiętaj, że zapiekanka będzie nadal gotować po wyciągnięciu z piekarnika, więc lepiej wyjąć ją wcześniej niż później.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio