Zapiekanka Z Cukinii
Zapiekanka z cukinii może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 313 kalorii. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 42 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Mieszanka pieprzu, masła, soli koszernej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cukinia e Pomodori Gratinati (zapiekanka z cukinii i pomidorów), Zapiekanka Z Cukinii, oraz Zapiekanka Z Cukinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Roztopić masło w bardzo dużym (12-calowy) saute patelni i gotować cebulę na małym ogniu przez 20 protokół, lub do miękkości, ale nie rumiane.
Dodać cukinię i gotować, pod przykryciem, przez 10 protokół, lub do miękkości.
Dodać sól, pieprz, i gałka muszkatołowa i gotować odkryte przez 5 Więcej minut. Wymieszać z mąką.
Dodać gorące mleko i gotować na małym ogniu przez kilka minut, aż zrobi się sos.
Wlać mieszaninę do naczynia do pieczenia 8 na 10 cali.
Połączyć bułkę tartą i Gruyere i posypać na wierzchu mieszaniny cukinii. Kropka z 1 łyżką masła pokroić na małe kawałki i piec przez 20 minut, lub aż bąbelkowo i rumiane.