Zapiekanka z bakłażana i pomidora

Zapiekanka z bakłażana i pomidora
Bakłażan i zapiekanka z pomidorów może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Jedna porcja zawiera 244 kalorie, 6G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, pomidory, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest solidne. Podobne przepisy to Zapiekanka Z Bakłażana, Ziemniaka, Pomidora, Włoska zapiekanka z bakłażanem, pomidorem i indykiem, oraz Zapiekanka z bakłażana, cukinii i pomidorów.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Przyprawić plastry bakłażana solą i odstawić na około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Spuścić płyn.
3
Podgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Szybko brązowy plastry bakłażana z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Umieść warstwę plastrów bakłażana w 8-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia lub naczyniu do zapiekania.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Umieść plastry pomidora na bakłażanie, a następnie kilka plastrów cebuli. Powtarzaj warstwy, aż zabraknie bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomidoraPlastry Pomidora
BakłażanBakłażan
CebulaCebula
6
Zalej wszystko octem balsamicznym. W małej misce wymieszaj razem bułkę tartą i pozostałą oliwę z oliwek. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
Sól I PieprzSól I Pieprz
Bułka TartaBułka Tarta
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Rozłóż warstwą na warzywach.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
8
Piec przez 25 do 30 minut w nagrzanym piekarniku, aż góra będzie złotobrązowa, a bakłażan będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn