Zapiekanka z bakłażana i pomidora
Bakłażan i zapiekanka z pomidorów może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Jedna porcja zawiera 244 kalorie, 6G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, pomidory, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest solidne. Podobne przepisy to Zapiekanka Z Bakłażana, Ziemniaka, Pomidora, Włoska zapiekanka z bakłażanem, pomidorem i indykiem, oraz Zapiekanka z bakłażana, cukinii i pomidorów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Przyprawić plastry bakłażana solą i odstawić na około 10 minut.
Podgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Szybko brązowy plastry bakłażana z każdej strony.
Umieść warstwę plastrów bakłażana w 8-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia lub naczyniu do zapiekania.
Umieść plastry pomidora na bakłażanie, a następnie kilka plastrów cebuli. Powtarzaj warstwy, aż zabraknie bakłażana.
Zalej wszystko octem balsamicznym. W małej misce wymieszaj razem bułkę tartą i pozostałą oliwę z oliwek. Doprawić solą i pieprzem.
Rozłóż warstwą na warzywach.
Piec przez 25 do 30 minut w nagrzanym piekarniku, aż góra będzie złotobrązowa, a bakłażan będzie miękki.