Zapiekanka Kukurydziana Zapiekanka
Zapiekanka kukurydziana z zapiekanką może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis zawiera 6 porcji z 201 kalorii, 6G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Za 49 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 4 fanów. Jeśli masz pod ręką masło, mąkę, paprykę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 55 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 22%. Spróbuj Zapiekanka Ziemniaczana I Kukurydziana, Kukurydza Zapiekana, oraz Kukurydza Zapiekana dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Rozpuść 2 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj cebulę i paprykę w roztopionym maśle, aż cebula będzie przezroczysta, 5 do 7 minut. Wymieszaj mąkę, sól, paprykę i musztardę z mieszanką cebuli, zmniejsz ogień do małego i kontynuuj gotowanie, aż mieszanina zacznie bulgotać, 2 do 3 minut. Stopniowo strumień odparowanego mleka do mieszaniny podczas mieszania; doprowadzić do wrzenia przez 1 minutę.
Dodaj kukurydzę i jajko; wymieszać.
Wlać do naczynia żaroodpornego.
W misce wymieszaj krakersy i 1 łyżkę roztopionego masła; posyp równomiernie mieszanką kukurydzy.
Piec na złoty kolor, 30 do 35 minut.