Zapiekanka jajeczna z kalafiorem i bekonem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać kalafior i boczek jaj Piec spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 226 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, masło, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Boczek z jajkiem makaron z serem, California Śniadanie Wrap (Awokado, Jajko, Boczek I Więcej!), oraz Piec Kalafiorowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj 3-ćwiartkową zapiekankę sprayem do gotowania.
Na dużej patelni, masło i olej ciepła na średnim ogniu.
Dodać cebulę; gotować 2 do 3 minut, mieszając od czasu do czasu, aż będzie miękka.
Dodać kalafior i 1/2 łyżeczki soli. Gotować od 2 do 3 minut, mieszając od czasu do czasu, aż kalafior zacznie brązowieć. Mieszanka łyżka do zapiekanki.
W średniej misce ubij mieszankę Bisquick, mleko, jajka i pozostałą 1/2 łyżeczki soli trzepaczką. Wymieszać z boczkiem i szczypiorkiem. Rezerwa 2 łyżki sera; pozostały ser wymieszać w mieszaninie jaj.
Wlać równomiernie na mieszaninę kalafiora.
Piec odkryte 35 do 45 minut lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.