Zapiekanka Fiesta Tater Tot®
Jeśli masz około 1 godziny do spędzenia w kuchni, zapiekanka Fiesta Tater Tot® może być doskonałym przepisem bezglutenowym do wypróbowania. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 315 kalorii, 22 g białka i 12 g tłuszczu każda. Za 1,71 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis polubiło 42 smakoszy i kucharzy. Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne na jesień. Jest dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka bryłek ziemniaczanych wielkości kęsa, mieszanka sera meksykańskiego, mleka i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 70%. Tater Tot Casserole (aka Tater Tot Hotdish), Tater Tot Casserole (aka Tater Tot Hotdish) i Tater Tot Casserole są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Spryskaj naczynie żaroodporne o wymiarach 9 x 13 cali sprayem do gotowania.
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu i wymieszaj z mieloną wołowiną, zieloną cebulą i 1/2 opakowania przyprawy do taco. Gotuj i mieszaj mieszaninę, aż wołowina będzie krucha, równomiernie rumiana i nie będzie już różowa, około 10 minut.
Odcedzić i wyrzucić nadmiar tłuszczu.
Połącz pozostałą mieszankę przypraw do taco z zupą pomidorową, zupą serową nacho i mlekiem w rondlu; Podgrzej mieszaninę zupy, aż się zagotuje.
Ułóż kawałki ziemniaków w przygotowanym naczyniu żaroodpornym.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż bryłki ziemniaków zaczną chrupać, około 10 minut.
Nałóż mieszankę mielonej wołowiny na nuggetsy ziemniaczane; wlać mieszaninę zupy.
Piec, aż mieszanina zupy zacznie bulgotać, od 15 do 20 minut.
Posyp zapiekankę mieszanką serów meksykańskich; piec, aż ser się roztopi, od 5 do 10 minut.